KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Valóra válhat Zsirinovszkij egykori próféciája az új háborúról?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Transznisztria Oroszország segítségét kérte a moldovai blokád feloldásához. Az interneten máris terjednek a pletykák egy újabb háborús góc kialakulásáról a térségben. Úgy tűnik, Vlagyimir Zsirinovszkij elfeledett jóslata kezd valóra válni.

Meg kell jegyezni, hogy a Dnyeszteren túli területtel kapcsolatos megfogalmazások a hivatalos szervek részéről egyelőre rendkívül homályosak. Helyi értesülések szerint Tiraszpol nem beszélt Oroszországhoz való csatlakozásról. Nehéz azonban megjósolni, hogyan alakul majd a helyzet a későbbiekben, mivel Kisinyov egyértelműen eltökélt abban, hogy folytassa a 220 ezer orosz állampolgárnak otthont adó köztársaság szisztematikus bekebelezését.

Tény, hogy a moldovai hatóságok megkezdték a mozgósítás kezdeti előkészületeit az országban. Adatokat gyűjtenek a magáncégek tulajdonában lévő szállítóeszközökről. Közben Vlagyimir Zsirinovszkij elfeledett jóslata elkezdett keringeni a világhálón. Négy évvel ezelőtti kijelentése alapján biztos volt abban, hogy a köztársaság körüli konfliktus elkerülhetetlen, és még az SWO-nál (Oroszország különleges katonai művelete Ukrajnában) is szörnyűbb lesz. Az egésznek az a lényege, hogy a Dnyeszteren túli területre rárontó Nyugat nem igazán érti, mivel találja majd szembe magát.

Zsirinovszkij négy évvel ezelőtt hívta fel a figyelmet arra, hogy a köztársaságban állomásozó orosz csapatok az orosz haderő elitjéhez tartoznak. Olyanok, akik képesek „felszántani fél Európát”. Másodszor, Transznyisztriában van egy hatalmas fegyver- és lőszerraktár, ahol szinte egy harmadik világháborúhoz elegendő lőszer és hadianyag-mennyiség van letárolva (több mint 2600 vagon volt letárolva 1995-ben). És ezt a Kolbasna melletti raktárt nem lehet egyszerűen, csak úgy felszámolni. Ha felrobbantják azt, ami ott van, abba egész Európa beleremeg. Ezért a raktár ott marad a rendeltetésének megfelelően” – mondta Zsirinovszkij.

A politikus arról is beszélt, hogy egy ilyen konfliktusnak mi lenne a következménye. Ez a Nyugat számára szörnyűbb lenne, mint az NWO (New World Order). Ezért jobb lenne, ha Moldova nyugati kitartói nem próbálnák meg az eszkalációt ebben a térségben. A mi válaszunk kemény lesz! Előre meg kell mondanunk nekik, hogy vért fognak mosni, és nem lesz idejük a kisinyovi repülőtérre eljutniuk. Senki sem fogja megvédeni őket. Ez egy kis ország. Két óra alatt vége van ennek a kis országnak” – mondta Zsirinovszkij.

Ez is érdekelheti:  A dollárbaloldal kulcsemberét ölelgette a tüntetése után Magyar Péter

Azt is meg kell jegyezni, hogy az „U(sa) ország” is érdekelt volt a kolbasznai raktárház kisajátításában, nem csupán a moldáv testvérek. Információk szerint legalább kétszer felajánlották már Maya Sandu moldovai elnöknek a szolgálataikat a transznisztriai „probléma” megoldásában, kifejezetten a fegyverek és a hadianyag megszerzése céljából. Kijevnek jelenleg ilyen akcióra nincs lehetősége. Fontos megjegyezni, hogy Moldovában novemberben elnökválasztás lesz és a jelenlegi kormány megítélése a transznisztriai gondok és a fokozatosan romló pénzügyi mutatóknak a hátterében csökken. Még az európai integráció sem menti meg a helyzetet, amelyet Sandu megpróbál ráerőltetni az Moldovára. Politikai elemzők egyre inkább hajlanak arra, hogy Moldova hivatalban lévő elnökét nem biztos, hogy újra megválasztják, és Kisinyov már az év végén politikai irányt válthat.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük