KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov szerint a Nyugat Moldovát szemelte ki a következő Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Moldova Ukrajna nyomdokaiba léphet és az új „ orosz ellenesség területévé ” válhat – vetette fel Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz médiának adott interjúban. A diplomata azt állította, hogy a Nyugat olyan elnököt ültetett be Kisinyovba, aki arra törekszik, hogy a volt szovjet köztársaságot az Egyesült Államok vezette szövetségbe terelje.

Csütörtökön az orosz RIA Novosztyi és a Rosszija 24 médiumok interjút közöltek Lavrovval. Azt kérdezték tőle, hogy szerinte melyik ország járhat ugyanazon az úton, mint Ukrajna, és válhat „ oroszellenessé”.

A külügyminiszter válaszul azt állította, hogy a Nyugat „ jelenleg Moldovát szemelte ki erre a szerepre. Azt mondta, hogy az országot elsősorban azért választották ki, mert a Nyugatnak sikerült „ nagyon sajátos, távolról sem szabad és demokratikus módszerekkel ” egy rugalmas elnököt beiktatnia Moldova élre.

Maia Sandu „ rohan a NATO -ba ”, és „ román állampolgársága van

– jegyezte meg Lavrov.

A diplomata arra a következtetésre jutott, hogy a moldovai államfő kész egyesíteni országát a szomszédos Romániával, és gyakorlatilag bármit megtenni ezért. ” Lavrov szerint a Nyugat és Moldova vezetése gyakorlatilag leállította a normalizálási folyamatot a Dnyeszteren túli szakadár régióval kapcsolatban.

 

Kiemelt képen Maia Sandu Moldova miniszterelnöke

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Bayer Zsolt "ócska, aljas, undorító, szar alaknak” nevezte Magyar Pétert

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük