Választás 2022

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az alábbi összeállítást a 2022 tavaszán elénk álló választási vizsgára való felkészülés jegyében írtam le, hogy legalább némiképp könnyebb legyen majd válaszolnunk az akkor és ott feltett kérdésekre, legalább itthon ne bukjunk meg.

Előzetesen Kreko Péter elemzése körül dagadó hullámzást kell elsimítani, mert alapvető érdeke a kormányzatnak, hogy rovására ne lehessen hazudni emberéletben, vagyonban, gazdaságban bekövetkezett károkat. Mostantól nevezhetjük Trump effektusnak, ha meghatározó kormányzati vagy adminisztratív szereplők az elnököt (miniszterelnököt) félrevezetve nagyobb bajt idéznek elő, mint ami szakszerű megelőzéssel, kezeléssel következhetett volna be. Trump nem tudta kivédeni, így lett ő bűnös a COVID és fekete mozgalom miatt, amit az utolsó utáni pillanatban fejeltek meg a Capitolium elleni jelmezcserés támadással. Azért nagyon nem mindegy itthon sem, hogy mit oltogatnak védőszérum helyett a széles tömegekbe.

Ha most a jóindulat dombjára hágva elfogadjuk, hogy Kreko Péter irodalmi munkássága nem sugalmazás, ő nem a vakcina elutasítására buzdított, hanem egy szigorún szakmai elemzést tett közzé, melyben a vakcina – mizéria kezelését úgy értelmezte, hogy a rossz kommunikációból eredő népegészségügyi, gazdasági károk ráégnek a kormányra, – ami a választáson majd hasznot hajt az ellenzéknek, akkor az ő politikai oldalán is kéretik leereszkedni a hont vesztett konok puzsérosság Cegléd környéki meredek szirtjeiről, és elismerni, hogy jelen helyzetben a kormánynak nem lehetősége, hanem kötelessége bárhonnan, s jóformán bármi áron vakcinát szerezni, vakcina lehetőségek után kutatni.

Mert az Unióval kapcsolatban is érvényes a házasságról szóló definíció, mi szerint legalkalmasabb keret azon problémák megoldására, melyek házasság nélkül nem lennének. A jelen helyzetben is kétélű az uniós egység.

  1. – Igen, a nagybani megrendelő előnyben van a piacon.
  2. – A másik él az Unió rangsorolása: ki mikor és mennyit kap? És ha mi – nem lévén a magas vezetőség liblingjei – majd 2025-ben kapjuk meg adagunk nagyobbik részét? Itt van helye a más elbírálások alapján, máshonnét hamarabb idehozható beszerzésnek.

Előbb említett axióma vonatkozik a Bokros és Bajnai csomagokra is, melyek a vad hiszteroliberálisok (Gyurkovics Tibor) szerint kitűnő megoldásokat hoztak azokra a problémákra, melyek nélkülük nem jöttek volna létre. 1998 és 2002, majd 2010 és 2021 között eltelt időkből bőven van már tapasztalatunk arról, hogy emelkedő pályán is lehet tartani az országot, nem szükséges szakadékba taszítás után (akár és bár) kitűnően válság menedzselni. Ők ráadásul nem kitűnően, hanem durva elvonásokkal, az állampolgárok extrém megterhelésével menedzseltek.

A másik példabeszéd a csak itt, csak most és neked pazar kölcsönökről szól, melyek nélkül hazánk néhai pénzügyi zsenije szerint élni sem érdemes. Mármint annak, aki nem érti meg, ha kölcsönt akarnának adni az embernek, üzletnek, gyárnak, országnak –azt feltétlenül el kell fogadni, fel kell venni. Ez az élet alaptörvénye.

A példabeszéd a favágó Ivánról szól, kinek hedonizálni támadt kedve, s ezért félretolva életösztönét, kölcsönkért egy rubelt. Adok én, mond az uzsorás,- de tudod, hogy egy év teltével kettőt kell visszaadnod? Rendben, bólint rá Iván. Igen ám, de sok pénz az a két rubel, hosszú idő az egy év, – lehet, addigra már nem is élsz. Valami biztosítékot kell adnod, hogy ne vesszen el a pénzem. Nincs nekem más vagyonom, mint ez a fejsze. Ezzel keresem a napi betevőt. Add hát a fejszédet. Iván adja, megkapja a rubelt, s már kifelé hálálkodik, mikor utoléri az uzsorás hangja: gondoltál rá, milyen nehéz lesz két rubelt összekapargatni, két rubelt visszaadni az év múltán? Bizony, kutya nehéz lesz – sóhajtja Iván. Csak jobban járnál, ha azt az egyet, ami nálad van, ideadnád most, s majd csak egyet kell hoznod. Iván odaadja, s ahogy topog le a grádicson, gondterhelten vakarint a kobakján: fene egy világ ez, az előbb még nem volt pénzem, de megvolt a fejszém. Most már fejszém sincs, pénzem sincs, mégis tartozom egy rubellel. Mindig jusson eszünkbe, ha valami kisegítő –mondjuk Soros- kölcsönt adna nekünk.

Előttünk a példa, hogy járt Iván, hogy jártak a görögök. A segélyek visszakanyarodva az adósságszolgálatra – sose jutottak el hozzájuk, mégis nőttön – nőtt az adósságuk. A ránk kozmásodott, az SZDSZ szakértelmével ránk lőcsölt valutaadósságaink nullszériás próbája az imént említett Fekete János és csapata által, az országból szanaszét hordott pénzek pótlására felvett dollárkölcsön volt.  Felvettünk 5 egységet, amiből a gazdaságba jutott 1.2 – 1.5 egység, s 25 év szorgalmas törlesztése után 1990-ben tartoztunk 22 egységgel. A mindenütt jelen lévő SZDSZ a maga szakértelmével besétáltatott minket a PPP konstrukciók életvégig szóló adósságaiba, s pénzcsorgató lyukakat fúrt az MNB-re. Közben a bizalom megszerzésének jegyében mindent kidobáltak, ami bevételt hozhatott volna. Ha ők, a hozzáértők dönthetnének ma, akkor a COVID tragédiára hivatkozva rég mocsárba nyomottan tátognánk levegőért, s nem attól zengene a parlament, hogyan osztanák be ők mások megkeresett pénzét támogatásokra, 13. havi nyugdíjra, gazdaságvédelemre és élénkítésre, hanem a nincsen ingyen ebédről, a még élő szektorok agyonadóztatásáról. Zengene óvodai, iskolai, munkahelyi harmadik nemről, egyes és kettes szülőről – amit már bevezettek a szakértők 2010-re, csak a változó idők ezt a szőnyeget is kirántották alóluk a 300 forintos vizsgálati-, a kórházi napidíjjal, miniszéffel, s Horváth Ágnes kedvenc étele, a sült csirkecomb petrezselymes krumplival is belezuhant a kormányzati negyed üszkös gödrébe.

Elég mókásak egymás taszigálása közben az út porát dühödten rugdosva, de a kocsira, pláne a bakra életveszély felengedni őket azért is, mert ugyan az ő arcukkal, de nem velük vívjuk harcunk a nemzeti megmaradásért. Ők a papírmasé rajzolatok, miket pálcákra ragacsolva emelnek arcuk elé a valódi szereplők, ahogy van ez a globalizált világban mindenhol – az USA-tól Európán át Ázsiáig.

Mayer Gábor

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük