Válaszolt a kormány az EU-nak: marad a benzinárstop

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Technológiai és Ipari Minisztérium közlése szerint a kormány továbbra is fenntartja a benzinárstopot. A tárca azután reagált erre, hogy az Európai Bizottság belső piacáért felelős biztosa annak felfüggesztésére szólította fel a kabinetet.

 

Háborús helyzetben a kormánynak jogában áll megvédeni a magyar embereket, ezért a kormány fenntartja a benzinárstopot – közölte a hvg.hu megkeresésére a Technológiai és Ipari Minisztérium. A tárca a lapnak adott válaszában leszögezte: a benzin árának emelkedését a háború okozza.

Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa szerdán arra szólította fel Magyarországot, hogy függessze fel a diszkriminatív üzemanyagárakat a külföldi rendszámú járművekkel szemben.

Ellenkező esetben ugyanis bírósági eljárást kockáztatnak. Az EU-s biztos az ezzel kapcsolatos aggályokat levélben fogalmazta meg Palkovics László technológiai és ipari miniszternek.

Thierry Breton levelében tájékoztatás kért a tárcavezetőtől arra vonatkozóan, mi indokolja az intézkedést, illetve arról, hogy a benzinárstop meddig lesz érvényben. Emellett arra is figyelmeztette Palkovics Lászlót, hogy a magyar rendszámhoz kötött hatósági benzinár az uniós jog megsértésének minősülhet.

Index

Feliratkozás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük