KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Válaszolt a kormány az EU-nak: marad a benzinárstop

A Technológiai és Ipari Minisztérium közlése szerint a kormány továbbra is fenntartja a benzinárstopot. A tárca azután reagált erre, hogy az Európai Bizottság belső piacáért felelős biztosa annak felfüggesztésére szólította fel a kabinetet.

 

Háborús helyzetben a kormánynak jogában áll megvédeni a magyar embereket, ezért a kormány fenntartja a benzinárstopot – közölte a hvg.hu megkeresésére a Technológiai és Ipari Minisztérium. A tárca a lapnak adott válaszában leszögezte: a benzin árának emelkedését a háború okozza.

Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa szerdán arra szólította fel Magyarországot, hogy függessze fel a diszkriminatív üzemanyagárakat a külföldi rendszámú járművekkel szemben.

Ellenkező esetben ugyanis bírósági eljárást kockáztatnak. Az EU-s biztos az ezzel kapcsolatos aggályokat levélben fogalmazta meg Palkovics László technológiai és ipari miniszternek.

Thierry Breton levelében tájékoztatás kért a tárcavezetőtől arra vonatkozóan, mi indokolja az intézkedést, illetve arról, hogy a benzinárstop meddig lesz érvényben. Emellett arra is figyelmeztette Palkovics Lászlót, hogy a magyar rendszámhoz kötött hatósági benzinár az uniós jog megsértésének minősülhet.

Index

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük