KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

USA: A demokraták csaknem fele úgy gondolja, hogy a Trump elleni vádemelés „hatalommal való visszaélés”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Rasmussen Reports nemrégiben végzett felmérése szerint a demokrata szavazók jelentős része úgy véli, hogy a volt elnök, Donald Trump ellen a manhattani kerületi ügyész által benyújtott vádirat „felháborító hatalommal való visszaélésnek” minősülne, amit a mainstream média aggasztónak tart.

A felmérés szerint a demokrata szavazók csaknem fele van ezen a véleményen, ami azt jelzi, hogy a demokrata párton belül egyre nagyobb a megosztottság Trump jogi ügyeinek kérdésével kapcsolatban.

Részletesen a felmérés eredményeiről

A közvélemény-kutatók 964 lehetséges szavazót kérdeztek meg 2023. március 22-26. között, és a felmérés +/- 3 százalékos mintavételi hibahatárt mutatott ki 95 százalékos megbízhatósági szint mellett.

A megkérdezett demokrata szavazók 46 százaléka úgy véli, hogy Trump megvádolása „felháborító hatalommal való visszaélés lenne egy olyan szélsőséges ügyész részéről, aki erőszakos bűnözőket enged szabadon, miközben politikai bosszút forral Trump elnök ellen”.

A republikánusok 77%-a, a demokraták 46%-a és a független szavazók 55%-a legalábbis valamennyire egyetért azzal, hogy Trump ellen vádat emelni Manhattanben „felháborító hatalommal való visszaélés” lenne.

A demokraták 58%-a, a republikánusok 15%-a és a független szavazók 29%-a határozottan helyesli, hogy a manhattani ügyész büntetőeljárást indítson a volt elnök ellen.

A demokraták legalább 52%-a, a republikánusok 14%-a és a politikailag nem elkötelezett szavazók 31%-a szerint nagyon valószínű, hogy Trump bűncselekményeket követett el.
59% valamelyest egyetért azzal, hogy a vádemelés felháborító hatalommal való visszaélést tükrözne a Stormy Daniels-szel kapcsolatos ügyben.

 

A Trump elleni vád hátteréről

Állítólag Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész lehet az irányító abban, hogy vádat emeljenek Trump volt elnök ellen. Számos jogi szakértő azonban kétségeit fejezte ki a Trump elleni vádak alaposságával kapcsolatban. Az ügyészek állítását, miszerint illegális kampánytámogatást használt fel arra, hogy elrejtse a Stormy Danielsnek a 2016-os elnökválasztási kampánya során kifizetett 130 ezer dolláros hallgatási pénz kifizetését, ingatagnak minősítik. A Trump ellen felhozott eredeti vád hat évvel ezelőtti történet. A kifizetést jogi költségként könyvelték el, amit a Cohennel kötött megbízási szerződéssel támasztottak alá, de ennek a megállapodásnak a jogszerűségét megkérdőjelezték. Ez a helyzet megnyitja a lehetőségét annak, hogy szabálysértési büntetőeljárást indítsanak az üzleti könyvelések meghamisítása miatt. Érdemes megjegyezni, hogy Trump személyesen írt alá több csekket Cohennek, amíg elnök volt. A folyamatban lévő vizsgálatok ellenére Trump továbbra sem ijed meg, miközben harmadik alkalommal indul az elnökségért.

Ez is érdekelheti:  Több kutatás is igazolja a Kárpát-medencei őshaza elméletét - Nem vagyunk jöttmentek

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kiemelt kép: szerkesztett kép Donald Trump volt amerikai elnökről és a manhattani kerületi ügyészról, Alvin Braggről. Készítette: Alexander J. Williams III/Popacta.

Kapcsolódó:

Trump bejelentette, hogy kedden várhatóan letartóztatják

DeSantis: A Soros által finanszírozott ügyész politikai célokra használja hivatalát Donald Trump ellen

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük