KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán védelmi miniszter: Németország nem szövetségese Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Németország mindent megtesz azért, hogy Ukrajnának a szükséges katonai segítséget biztosítsa – jelentette ki Boris Pistorius német védelmi miniszter. Emlékeztetett azonban arra, hogy Berlin és Kijev nem ugyanannak a szövetségnek a része.

A ZDF német televíziónak adott keddi interjújában Pistorius visszautasította azokat a feltételezéseket, amelyek szerint Németország azért adagolja az Ukrajnának nyújtott segítséget, hogy csökkentse a Moszkvától várható veszteségeit, plusz azért is, hogy megakadályozza, hogy Kijev nagyobb győzelmeket arasson.

„Azt szállítjuk, amit tudunk. Ugyanez vonatkozik szinte minden más szövetségesre és partnerre is”

– mondta, hozzátéve, hogy „Németország és Ukrajna nem egy azonos szövetség tagjai, és ezért nem is szövetségesek”.

Pistorius a továbbiakban emlékeztetett arra, hogy Németország Ukrajna második legnagyobb támogatója, csak az Egyesült Államok előzi meg. Ugyanakkor elismerte, hogy a németországi és a nyugati ipari bázis nehezen tud lépést tartani a katonai szállítások iránti nagy kereslettel.

„Jelenleg azzal a problémával küzdünk, hogy bizonyos területeken a fegyveripar nem tud olyan gyorsan szállítani, mint amilyen nagy a kereslet”

– jelentette ki. A miniszter azt is megjegyezte, hogy miközben a fegyvergyártók mindent megtesznek a termelés növeléséért, Oroszország is ugyanezt teszi a példátlan nyugati gazdasági szankciók ellenére.

Megismételte bírálatát az EU idén márciusban először bejelentett ambiciózus céljával kapcsolatban is, miszerint az 2024 tavaszáig egymillió tüzérségi lövedéket szállít Ukrajnának, megjegyezve, hogy ezek irreális elvárások és valószínűtlen, hogy teljesíteni lehet ezeket. Novemberig a blokk a tervezett mennyiségnek csupán egyharmadát szállította le.

A múlt hónapban több nyugati hírügynökség arról számolt be, hogy a német kormány beleegyezett az Ukrajnának nyújtott katonai segély összegének megduplázásáról 2024-ig, 4 milliárd euróról 8 milliárd euróra (4,3 milliárd dollárról 8,6 milliárd dollárra). Oroszország többször figyelmeztette a Nyugatot, hogy ne küldjön fegyvereket Kijevnek, mivel ezzel csak meghosszabbítja a konfliktust, és közvetlen résztvevőjévé válik az ellenségeskedéseknek.

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij pánikban: Gyilkos „meglepetés” készül az ukrán elnök ellen?

Közben ukrán tisztviselők a szállítás késedelmét és a nyugati katonai segítség hiányát okolják azért, hogy a nyár elején indított, sokat hangoztatott ellentámadás során nem sikerült jelentős eredményeket elérni. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Kijev veszteségeit az offenzíva kezdete óta több mint 125 000 katonára becsülte.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Boris Pistorius német és Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter Kijevben, 2023. november 21-én. © INA FASSBENDER / AFP

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük