KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Ukrán tábornok: Minden ukránnak harcolnia kell!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán állampolgároknak tudomásul kell venniük, hogy senki sem úszhatja meg a mozgósítást, mivel a kijevi hadsereg létszámhiánnyal küzd – figyelmeztetett hétfőn egy Facebook-bejegyzésben Alekszandr Pavljuk, a szárazföldi erők parancsnoka.

Múlt szerdán Ukrajna 27-ről 25 évre csökkentette a katonai behívási korhatárt, hogy feltöltse megfogyatkozott sorait.

Üzenetében Pavljuk felszólította az ukránokat, hogy „tegyék félre az érzelmeiket”, és jelentkezzenek a fegyveres erőkbe, kijelentve, hogy „a hadsereg és a nép elválaszthatatlanok”, és hogy „az állam védelme az állampolgár alkotmányos kötelessége”.

„Meg kell érteni, hogy ezt senki sem kerülheti el. Az ország arca, népünk sorsa forog kockán” – írta a parancsnok. Utalt arra, hogy Oroszország senkit sem kímél meg a harcokban, „sem azokat, akik elbújtak, sem azokat, akik elárulták Ukrajnát”.

A tábornok elismerte, hogy a helyzet a frontvonalon „nem könnyű”, de azt állította, hogy „sokkal kiszámíthatóbb és ellenőrizhetőbb”, mint két évvel ezelőtt. Hangsúlyozta azonban, hogy bármennyi segítséget is kap Ukrajna külföldről pénz vagy fegyverek formájában, továbbra is emberhiánnyal küzd.

Pavljuk azt is megjegyezte, hogy az ukránok negatívan viszonyulnak a lakosság mozgósításáért felelős területi toborzóközpontok (TCC) alkalmazottaihoz. A tábornok hangsúlyozta, hogy ez az ellenséges hozzáállás elfogadhatatlan, mivel a TCC dolgozói közül sokan veteránok, és hangsúlyozta, hogy a polgároknak „nincs joguk ahhoz, hogy bűnösnek, nemkívánatosnak tartsák azokat, akiknek szó szerint az életüket köszönhetik”. Ugyanakkor elismerte, hogy „a TCC rendszere nem tökéletes”, és hogy a kormány dolgozik a hibák kijavításán.

Korábban a tábornok kijelentette, hogy nem érez szánalmat azokkal az ukránokkal kapcsolatban, akik miközben megpróbálták elkerülni, hogy erőszakkal behívják őket katonai szolgálatra meghaltak a harcokban. Szerinte a behívókkal szemben nem szabadna ilyen érzéseket kinyilvánítani, mert az aláássa a mozgósítási törekvéseket.

Ez azután történt, hogy jelentések szerint több tucat ukrán férfi fulladt meg, miközben megpróbált átúszni a román határon lévő Tiszán, hogy elkerülje a sorozást. Emellett az ukrán határőrszolgálat olyan képeket tett közzé, amelyeken a tisztek több tucat férfit vertek megaláztak, miután az ukrán határon elfogták őket.

Ez is érdekelheti:  Bajban Macron, a franciák többségét nem érdekli az ukrajnai háború

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: egy ukrán fiatal a kiképzésen / Fotó: Getty Images / Ashley Chan / SOPA Images LightRocket

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük