KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Musk: Nem orosz dezinformáció, hanem nyugati befolyás van az X-en

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Visszautasította Elon Musk, az X (korábban Twitter) tulajdonosa azokat a vádakat, amelyek szerint orosz félretájékoztatás terjedt el a platformján.

A magát a szólásszabadság bajnokaként meghatározó vállalkozót azzal vádolták, hogy a Twitter 2022-es megvásárlása után megváltoztatta a közösségi hálózatot, ezzel az orosz tevékenységeknek kiszolgáltatottá téve a tartalommoderálási protokollokat.

Ezt legutóbb kedden cáfolta, miközben az X-ről beszélt az „In Good Company” című podcastban. A házigazda Nicolai Tangen azt fejtegette, hogy az orosz tevékenység hamis fiókokon keresztül ” óriási” volt Németországban.

„Őszintén szólva nem látunk sok orosz tevékenységet a rendszerben. Sőt, nagyon keveset látunk”

válaszolta Musk.

„Sok befolyásolási kísérletet látunk, de úgy tűnik, hogy ezek nyugatról jönnek és nem Oroszországból”.

Tangen megjegyzése nyilvánvalóan Berlin januárban tett állításaira utalt. A német kormány ugyanis azt közölte, hogy speciális megfigyelő szoftverek használatával sikerült azonosítaniuk mintegy 50 000 hamis fiókot, amelyek oroszbarát félretájékoztatási kampányban vettek részt az X-en. A helyi sajtó azt állította, hogy az üzenetek feltűnően hasonlítottak a jobboldali ellenzéki párt, az AfD üzeneteire.

Németország nincs egyedül a Moszkva befolyásával kapcsolatos óvatosságával; a héten Mike Turner amerikai kongresszusi képviselő, aki a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke, azzal vádolta meg néhány republikánus képviselőtársát, hogy „orosz propagandát” ismételgetnek az ülésteremben.

„Teljesen igaz, hogy közvetlenül Oroszországból érkező, Ukrajna-ellenes és oroszbarát üzeneteket tartalmazó kommunikáció elfedésére tett kísérleteket látunk, amelyek közül néhányat még a képviselőházban is hallunk elhangozni” – mondta az ohiói képviselő a CNN Jake Tapper című műsorában. Hasonló megjegyzéseket tett a múlt héten a képviselőház külügyi elnöke, Michael McCaul, republikánus törvényhozó is.

Az interjúban Musk úgy jellemezte az X-et, mint vitathatatlanul „az internet legjobb igazságforrását”, amely – állítása szerint – a felhasználók által vezérelt tényellenőrző eszközöknek köszönhetően messze felülmúlja a hagyományos hírcsatornákat a pontosság tekintetében.

„Sokan még mindig abban az illúzióban élnek, hogy a hagyományos újságok, amelyeket olvasnak, ténylegesen igazak, pedog annyi ostobaság van bennük”

– nehezményezte Musk.

Ez is érdekelheti:  Kormányinfó - Gulyás Gergely: Magyarország továbbra sem ad ki senkit Ukrajnának (videó)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük