KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Erősebb fokozatra kapcsolt Brüsszel, ma szavazhatnak a migrációs paktumról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Beindult a nagyüzem Brüsszelben: szerdán szavaznak az EP-képviselők a migrációs paktumról, amely kimondja, hogy a tagállamoknak kötelező lesz migránsokat befogadniuk. A paktum régóta napirenden szerepel Brüsszelben, a magyar kormány szerint ha ezt megszavazzák, azzal migránsgettók jönnének létre Európában. Ráadásul Magyarországról is vitáznak majd a képviselők, immár sokadjára. Szakértők szerint a brüsszeli bürokraták láthatóan versenyt futnak az idővel és az a céljuk, hogy még az júniusi EP-választások előtt áterőltessenek nekik tetsző döntéseket a tagállamokon.

Most még nyugodt az Európai Parlament környéke. Szerdán és csütörtökön viszont ismét munkához látnak a képviselők, az EP most tartja utolsó előtti ülését a nyári választások előtt.

Magyarország is napirenden lesz. Hazánk komoly támadásokra számíthat, téma lesz például a 7-es cikk szerinti eljárás és a kínai rendőrök magyarországi járőrözése is.

A brüsszeli bürokraták láthatóan versenyt futnak az idővel: a képviselők ugyanis emellett szavaznak majd a migrációs paktumról is, amivel a többi között migránsgettókat hoznának létre.

Az Európai Parlament LIBE bizottsága még februárban fogadta el a rendelet végleges szövegét. Ez kötelező szolidaritást ír elő, és elvárja a menedékkérelmek gyorsabb elbírálását. Ahogy azt is kimondja, a tagállamok csak a migránsok befogadása vagy a pénzügyi hozzájárulás közül választhatnak.

Szakértők szerint azonban

ez a terv ismét meghívólevelet jelentene az illegális bevándorlóknak, és ahelyett, hogy megállítaná a migrációt, inkább megszervezi azt.

A migrációs útvonalak ráadásul jelenleg is aktívak. A Frontex márciusi jelentése szerint a Földközi-tenger keleti medencéjében kétszeresére, a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken pedig ötszörösére nőtt azok száma, akik illegálisan akartak az Európai Unió területére lépni.

A három és fél éve készülő migrációs paktumot a plenáris ülésen várhatóan mégis elfogadják majd a képviselők. Elemzők szerint a bürokraták mindent megtesznek, hogy ezt is még az EP-választások előtt áterőszakolják a tagállamokon, azért hogy azt egy új összetételű parlament később ne tudja megváltoztatni.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: A gyűlöletkeltéstől a merényletig...

Brüsszelben attól félnek, hogy az eddigi politikai erők vereséget szenvednek majd az EP-választáson – erről a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója beszélt. Boros Bánk Levente rámutatott: ettől nem kellene félni, ha Brüsszel jól végezte volna a dolgát.

Nem beszélnénk erről, hogyha minden rendben lenne Európában, és a nyugati világban, beleértve a transzatlanti együttműködést, nem kellene attól félni, hogy az a balliberális dominancia, ami eddig Európát jellemezte és Brüsszel-központból irányította az Európai Együttműködést, jól végezte volna a dolgát. De láttuk, hogy a Covidban elbuktak, láttuk, hogy a korábbi gazdasági válságban elbuktak, nem tudták kezelni az Európára nehezedő migrációs kérdést ” – fogalmazott Boros Bánk Levente.

Orbán Viktortól és a jobboldal előretörésétől retteg a Politico

– ezt a Magyar Nemzet írta hétfőn a brüsszeli lapban megjelent írásra hivatkozva.

A Politico szerint ugyanis Orbán Viktor ideológiai támadást indított Brüsszel ellen. Szerintük ugyanis a magyar miniszterelnök szövetségeseket keres, hogy átformálja az Európai Uniót.

A Magyar Nemzet rámutat: ezzel még a brüsszeli portál is elismeri, hogy a júniusi EP-választáson erősödhet a jobboldal, ráadásul ezzel csaknem egy időben kezdődik a magyar soros elnökség is, amelynek fő témája – Ukrajna támogatása helyett – a migráció és az unió balkáni bővítése lehet.

hirado.hu

Kiemelt kép: illusztráció / EP ülésterme Brüsszelben

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük