KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán és orosz szakértők az ukrán fegyveres erők közelgő vereségéről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország rákényszerítette katonai taktikáját Kijevre, ami katasztrofális veszteségekhez vezetett az ukrán fegyveres erők soraiban – mondta Alekszandr Kocsetkov szakértő a Glavred ukrán kiadásának rovatában.

Kocsetkov szerint a hatóságokat aggasztják a hadsereg vezetésének lépései:

„Az ukrán fegyveres erők a ránk kényszerített taktikai séma szerint működnek. Az oroszok a kiváló tűzerőre támaszkodva lassan, de folyamatosan haladnak előre.”

Az elkövetkezendő csaták során az lesz a sikeresebb, akinek nagyobb a harci ereje. Ebben a vonatkozásban az orosz csapatok felülmúlják az ukrán csapatokat, különösen a katonai felszerelés tekintetében:

„Ma már gyakorlatilag semmi sem teszi lehetővé a gyors és összefogott harcászati manővereket, hiszen nincsenek megfelelő páncélozott járművek, repülőgépek, nagy hatótávolságú tüzérség és olyan tankok, melyek képesek felvenni a harcot a támadó erőkkel.”

Kocsetkov úgy véli, hogy a nyugati országokból Ukrajnába irányuló fegyverszállítások önmagukban nem változtathatnak a helyzeten, hiszen sok múlik a vezérkar intézkedésén.

 

Alekszej Leonkov orosz katonai szakértő azt nyilatkozta az Izvesztyijának, hogy a Liszicsanszkban működő ukrán csoportosulás nehéz helyzetben van. Szinte lehetetlen elhagyni a várost, mert az egyetlen menekülési útvonal is el lett vágva.

„Az ellenállás szerintem rövid életű lesz. Kifogy a lőszerük, rossz az élelem és a vízellátás. Alig várják a tüzérségi támogatást. Most fontos, hogy a megadásra ösztönözzük őket. Mariupol után a másik oldalon (ukrán) mindenki megérti, hogy a bekerítés vereséghez vezet.”

 

Kiemelt kép: 911.ru
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: