KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán egységek ismét megpróbáltak csapást mérni a Kígyó-szigetre

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz hadsereg „Pantsir-S” légvédelmi rakéta- és lövegkomplexuma lelőtte az ukrán fegyveres erők Szu-25-ös repülőgépét, miközben a Fekete-tengeren lévő Kígyó-szigetre próbált csapást mérni – jelentette ma az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma.

„Az ellenség ismét sikertelen kísérletet tett arra, hogy repülőgépekkel és több indító rakétarendszerrel csapást mérjen a Kígyó-szigetre”

– áll a minisztérium közleményében.

A Pantsir-S lelőtt egy ukrán repülőgépet és 12 rakétát. Az orosz védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy a helyőrség személyi állományában nem történt sem veszteség, sem sérülés, és károk sem keletkeztek.

A hét elején Kijev már kísérletet tett a sziget elfoglalására, jelentős rakéta- és tüzérségi csapást indítva. Ezt követően az orosz egységek megsemmisítették azokat a tűzeszközöket, melyekkel a Kígyó-szigetet támadták.

A Kígyó-szigetet az orosz hadsereg az ukrajnai különleges hadművelet első napjaiban foglalta el, február 25-én ott 82 ukrán határőr adta meg magát.

 

Kiemelt kép: Kígyó-sziget Wikimedia.org

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Az USA kölcsönt ad Kijevnek kétmillió ukrán mozgósítására

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük