KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán banda támadt oroszokra Görögországban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az athéni városi strandon a húsvéti ünneplés során mintegy 30 ukrán vert meg négy oroszt. Erről az egyik áldozat, Oksana Maryakhina régész számolt be.

„A húsvétot az athéni Agios Kosmas tengerpartján ünnepeltük” – mondta Maryakhina.

Már este volt, és elváltak útjaink. Ez egy céges buli volt, a legtöbben oroszok voltunk, bár voltak velünk más nemzetiségű srácok is. Késő estére már csak négyen maradtunk. Egy csapat ukrán ült a közelben, akik láthatóan arra vártak, hogy minél kevesebben legyünk, azután elkezdtek minket provokálni, „Dicsőség Ukrajnának!” és így tovább… Két srác, akik velünk voltak „Dicsőség Oroszországnak!” felkiáltással válaszoltak. Erre röpködtek a sértések, fenyegetések, durvaságok, minden, ami csak elképzelhető – mesélte Oksana Maryakhina.

A szóváltás verekedéssé fajult. Az ukránok – kihasználva létszámfölényüket – nekirontottak az oroszoknak. Oksanat elmondása szerint, a fejét verték az ukránok.

Járókelők keltek segítségünkre és hívták a rendőröket. Mire azok kiérkeztek a verekedő ukránok már elmentek – tette hozzá a régésznő.
„Én vagyok itt az egyetlen oroszul beszélő történész-régész. Görögországban végeztem az egyetemet és 20 éve itt élek ”- mondta Maryakhina. 

A történtek után orvosi látleletet vettek, de annak eredményére még két hétig várni kell. Az Orosz Föderáció konzulátusának ügyvédei természetesen segíteni fognak, de több ügyvéd is önként felajánlotta segítségét – mondta az áldozat.

EAD nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Tévesen híresztelték, hogy meghalt Noam Chomsky

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük