KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajnát elárasztja a hamisított benzin, szinte nincs is más

Ukrajnában benzinhiány van, a Kijev által szabályozott ár pedig nem ösztönzi a beszállítókat arra, hogy jó minőségű üzemanyagot importáljanak Európából. A helyi média jelentése szerint a minifinomítókból származó gyenge minőségű benzin ára növekszik a piacon, és az autógázé pedig már meghaladta a benzin és a gázolaj árát.

A minifinomítók jelentősen növelték a termelést, ezekből nagy mennyiségű benzint és az arra épülő alternatív üzemanyagot kínálnak az ukrán piacon – írja az Enkorr.

„Korábban Oroszországból és Fehéroroszországból érkeztek oldószerként az oktánszámot növelő adalékok, ma már nincs ilyen készlet. Főleg metanolt és bioetanolt használnak A-92 és A-95 kereskedelmi benzin hozzáadásával” – mondta el az egyik kereskedő, 

aki azt is közölte, hogy

az ukrán minifinomítók az oktánszám-növelő komponensek európai forrásaihoz keresnek hozzáférést.  A mini-finomítók 20-22 UAH-ért kínálnak folymatosan benzint (legfeljebb 260 forint) literenként, az alkoholtartalmú pedig az A-95 gyári benzin költségéhez van kötve, ami 5 UAH. (60 forint) literenként. A kereskedő elmondta, hogy az országban az üzemanyaghiány miatt jelentős kereslet alakult ki a hamisított benzinre.

Jelenleg a benzinkutak 70%-án nem lehet kapni gázolajat, 95% esetében autógázt és mintegy 60 százalékuk esetében nem kapható benzin sem.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük