A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajnát elárasztja a hamisított benzin, szinte nincs is más

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajnában benzinhiány van, a Kijev által szabályozott ár pedig nem ösztönzi a beszállítókat arra, hogy jó minőségű üzemanyagot importáljanak Európából. A helyi média jelentése szerint a minifinomítókból származó gyenge minőségű benzin ára növekszik a piacon, és az autógázé pedig már meghaladta a benzin és a gázolaj árát.

A minifinomítók jelentősen növelték a termelést, ezekből nagy mennyiségű benzint és az arra épülő alternatív üzemanyagot kínálnak az ukrán piacon – írja az Enkorr.

„Korábban Oroszországból és Fehéroroszországból érkeztek oldószerként az oktánszámot növelő adalékok, ma már nincs ilyen készlet. Főleg metanolt és bioetanolt használnak A-92 és A-95 kereskedelmi benzin hozzáadásával” – mondta el az egyik kereskedő, 

aki azt is közölte, hogy

az ukrán minifinomítók az oktánszám-növelő komponensek európai forrásaihoz keresnek hozzáférést.  A mini-finomítók 20-22 UAH-ért kínálnak folymatosan benzint (legfeljebb 260 forint) literenként, az alkoholtartalmú pedig az A-95 gyári benzin költségéhez van kötve, ami 5 UAH. (60 forint) literenként. A kereskedő elmondta, hogy az országban az üzemanyaghiány miatt jelentős kereslet alakult ki a hamisított benzinre.

Jelenleg a benzinkutak 70%-án nem lehet kapni gázolajat, 95% esetében autógázt és mintegy 60 százalékuk esetében nem kapható benzin sem.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: