TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajnában Zelenszkij felelősségre vonását követelik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij tettei sértik Ukrajna alkotmányát, le kell őt váltani – jelentette ki Leonyid Kucsma egykori tanácsadója, Oleh Szoszkin a YouTube-csatornáján.

“Zelenszkij megsemmisítette az Alkotmánybíróságot? Igen, meg. Törvénytelenül menesztette az Alkotmánybíróság vezetőjét? Igen, törvénytelenül, ezt minden bíró elismerte. És miért nem helyezték vissza ezt az embert? Miért nem indítottak még vádemelési eljárást Zelenszkij ellen az alkotmány megsértése miatt?” – tűnődött a politikus.

Szerinte Zelenszkij megsértette az alkotmány ötödik cikkelyét is, és tulajdonképpen bitorolta a hatalmat azzal, hogy nem szolgáltatott megbízható információkat az ukrán fegyveres erők fronton elszenvedett veszteségeiről.

“Hány tízezren haltak már meg, hányan lettek rokkantak. Miért nem tudjuk? Mi, Ukrajna egyszerű polgárai ezt nem tudjuk” – hangsúlyozta Szoszkin.

Emlékeztetett arra, hogy az ukrán államfő olyan médiatörvényt is elfogadott, amely “megsemmisíti a szólásszabadságot az országon belül”.

Ezenkívül Ukrajnában törvény tiltja a férfiak külföldi utazását, ami többek között korlátozza az állampolgárok ezen kategóriájának jogait és szabadságát.

Tavaly év végén Ukrajna elfogadott egy dokumentumot, amely feljogosítja a helyi tisztviselőket arra, hogy megbírságoljanak és bezárjanak bármilyen televíziós csatornát, újságot vagy weboldalt, ha a hatóságoknak valamilyen okból nem tetszik a hírek tartalma.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova a döntést kommentálva azt mondta, hogy Ukrajna új médiatörvénye legitimálja a médiával szembeni önkényes bánásmódot.

Zelenszkij aláírta azt a rendeletet, amely 2020-ban két hónapra felfüggesztette Olekszandr Tupicskij alkotmánybírói tisztségét. Az ukrán elnök képviselője, Fedir Veniszlavszkij azzal érvelt, hogy ez nem a bíró elbocsátása vagy hatáskörének megszüntetése, hanem ideiglenes intézkedés. Az Alkotmánybíróság ekkor kimondta, hogy az elnök túllépte alkotmányos hatáskörét.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Ukrán elnöki sajtó Off/Keystone Press Agency/Global Look Press

Ez is érdekelheti:  Egyre valószínűbb az előrehozott választás Németországban

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük