KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna megint belerúgott a kárpátaljai magyarságba

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium frissítette a koronavírus-fertőzések tekintetében kockázatosnak minősített országok listáját, mely így több mint 120 országot tartalmaz. Vörös besorolást kapott Magyarország is – számol be a karpatalja.ma.

Fotó: karpatalja.ma

Jogosan vetődik fel a kérdés, vajon miért cselekedtek így az ukránok. Nem annyira nehéz ezt a képet összerakni.

A magyar-ukrán kapcsolatok nem túl jók és nem is lehetnek azok, hiszen Ukrajna továbbra is ott üt a kárpátaljai magyar kisebbségen, ahol csak tud. Ezzel a lépéssel szintén ezt teszi, hiszen a piros besorolású oszágokból hazaérkezőknek karanténba kell vonulniuk, vagy tesztekkel igazolniuk, hogy nem fertőzöttek.

Kép: HírTv

A döntésnek semmilyen alapos indoka nem lehet, hiszen Magyarországon az elmúlt nap folyamán összesen 21 új fertőzöttet regisztráltak, míg csak Kárpátalján 64, országosan pedig 1172 új megbetegedés történt. Ennek tükrében tehát másra nem is gondolhatunk, mint egy újabb, a kárpátaljai magyarság elleni lépésre, hiszen leginkább őket érinti ez a korlátozás.

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium a besorolása azerint kockázatos országok közé került Kína, Grúzia, Németország, Csehország, Bulgária, Albánia, Lengyelország, Franciaország és Oroszország is.

Zöld besorolást kapott Svájc, Portugália, Horvátország, Fehéroroszország, Nagy-Britannia, Törökország, Szlovénia, Egyiptom és Olaszország.

A Kárpátalja.ma nyomán:

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük