KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna F–16-os vadászgépekhez keres pilótákat

Felhívást intézett a pilótákhoz és a szakemberekhez Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter, hangoztatva, jelentkezzenek azok, akik „hajlandóak és képesek” az amerikai F–16-os vadászgépek használatára és irányítására, csatlakozzanak Ukrajna védelméhez.

A hírről a Tanjug hírügynökség számolt be kedden, az UNIAN ukrán hírportálra hivatkozva.

A politikus akkor közölte felhívását, amikor az ukrajnai Odessza város médiaközpontjában találkozott a dán ügyvezető védelmi miniszterrel, Troels Lund Poulsennel.

Reznyikov közölte: a felhívás azoknak a pilótáknak szól, akik képesek az F–16-os vadászrepülőgépek irányítására és hajlandóak részt venni a háborúban. „Nyitva áll előttük az ajtó” – mondta a tárcavezető.

Az Egyesült Államok egyelőre elutasította, hogy F-16-os harci gépeket küldjön Ukrajnának. Joe Biden amerikai elnök kijevi látogatása során februárban kijelentette, hogy Ukrajnának most még nincs szüksége a repülőgépekre, mert – miként rámutatott –, az Egyesült Államok egyelőre más fontos fegyverzetet biztosít.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter korábban kifejezte meggyőződését, miszerint az ukránoknak jelenleg nagy hatótávolságú légvédelmi rendszerekre van szükségük, az F-16-os többcélú vadászgépek a konfliktusnak ebben a szakaszában nem tudnak segíteni Ukrajnának.

MTI, hirado.hu

Kiemelt kép illusztráció: a tajvani hadsereg F-16-os vadászbombázója felszáll a hualieni légi támaszpontról 2020. július 16-án. A tajvani védelmi minisztérium közleménye szerint két perccel felszállása után eltűnt egy F-16-os tajvani vadászbombázó a radarképernyőről. A gépet és pilótáját helikopterrel és a parti őrség naszádjaival keresik. (Fotó: MTI/EPA/Tajvani Katonai Hírügynökség)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük