KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna elveszíti a tüzérségi háborút Oroszországgal szemben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kijevi erők már majdnem kifogytak a lőszerből, és már csak a nyugat által szállított fegyverekre támaszkodhatnak az Oroszország elleni harcban – mondta az ukrán hírszerzés egyik vezető tisztviselője.

„Ez most tüzérségi háború” – mondta Vadim Szkibitszkij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője a The Guardiannek pénteken.

A távolsági harc dönti el a két ország közötti konfliktus kimenetelét, „tüzérségi szempontból pedig veszítünk” – ismerte el.

Az ukrán katonák jelenleg napi 5-6000 tüzérségi lövést adnak le, és készleteik gyorsan fogynak – mondta a titkosszolgálat tisztviselője.

„Majdnem elhasználtuk az összes [tüzérségi] lőszerünket, és most 155-ös NATO-szabványú lövedékeket használunk”

– mondta.

Szkibitszkij felszólította a Nyugatot, hogy szállítsanak olyan nagy hatótávolságú rakétarendszereket, amelyekkel már messziről megsemmisíthetik az orosz tüzérségi egységeket.

Az Egyesült Államok és szövetségesei vonakodtak Ukrajnát ilyen típusú fegyverekkel ellátni, mert attól tartanak, hogy ez közvetlen konfliktust okozhat Oroszország és a NATO között.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Kiemelt kép: Az ukrán csapatok MLRS föld-föld rakétákkal lőnek orosz állások felé. © AFP / Aris Messinis

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: