KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nagy sikerű koncertet adott Budapesten a Margitszigeti Színházból kitiltott zongoraművésznő

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Zongorakoncert a politikai tiltás ellenére

Nagy sikerű koncertet adott Valentina Lisitsa amerikai zongoraművésznő a budapesti orosz kulturális központban június 9-én, majd az orosz nemzeti ünnep alkalmából június 10-én rendezett fogadáson is megörvendeztette a vendégeket két zeneművel – jelentette a Magyar Békekör.

Történt ez az után, miután a Margitszigeti Szabadtéri Színpad politikai okokból törölte programjából a művész fellépését.

Lisitsa Szergej Rahmanyinov Hat prelűdjét, Pjotr Csajkovszkij Évszakok. «Június. Barkarola» és Szláv induló művét, Pjotr Csajkovszkij – Liszt Ferenc: Anyegin – Polonézét és Liszt Ferenc II. Magyar rapszódiáját adta elő azoknak, akik nem politikai alapon viszonyulnak a zenéhez.

A Margitszigeti Szabadtéri Színház arra való hivatkozással tiltotta be Valentina Lisitsa koncertjét, hogy a művésznő májusban abban a Mariupolban zongorázott, amelyből az orosz haderő kiűzte az ukrán csapatokat. A zongoraművésznő margitszigeti koncertjének megtiltását Ukrajna magyarországi nagykövete követelte a magyar hatóságoktól.+++

Magyar Békekör

Ez is érdekelheti:  Kijev magukra hagyta sebesültjeit az avgyejevkai csatatéren

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük