KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Már a dark weben árulhatják az Ukrajnának küldött nyugati fegyvereket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem véletlenül sürgette a napokban az Interpol főtitkára, hogy az Ukrajnába ömlő fegyverek adatbázisát legyenek szívesek ellenőrizni az adományozó országok.

Az, hogy az amerikaiaknak nagyjából lövésük sincs, mi történik az Ukrajnába küldött fegyvereikkel, nem titok. A témával kapcsolatban a Pentagon illetékesei is idegesen rángatják a vállukat, hiszen belefutottak már kínos szituációba, amikor megtelt a fekete piac az általuk szállított fegyverekkel, miközben a kedvezményezett ország (Afganisztán) új vezetői a kezüket széttárva esküdöztek, hogy semmit nem tudnak a fegyverekről.

Az Interpol főtitkára, Jürgen Stock a napokban adott hangot aggodalmának a nyugatról lassan minden koncepció nélkül Ukrajnába zúduló fegyveráradattal kapcsolatban, kérve a szállító országokat, hogy kövessék figyelemmel fegyvereik sorsának alakulását, mivel félő, hogy a háború után feketén fogják értékesíteni azokat.

A helyzet úgy áll, hogy ez már valószínűleg jelenleg is zajlik.

A Twitteren és egyéb közösségi platformokon sorra bukkannak fel olyan screenshotok, amelyeken a dark web egyik piacterén beszerezhető Javelin rakéták láthatók.

Miután maguk az oroszok is elég sok nyugati fegyvert zsákmányoltak a háború során, nem tudni pontosan, melyik fél árulja a méregdrága amerikai páncéltörőket, de a bejegyzések Ukrajnát jelölik meg eladóként.

Egy FGM-148 Javelin ára nagyjából 175 000 dollár, a dark weben ugyanezt 30 000 dollárért hirdetik.

 

Bárki megveheti, bár ezen a szinten már komoly játékosok vannak a pályán, az üzletek pedig gyorsan megköttetnek, akár állami hátszéllel is.

A Pentagon azonnal cáfolta a megjelent információkat, orosz álhíreknek nevezve azokat. A hírt az Interfax tette először közzé (amit Eric Pahon, a Pentagon szóvivője propaganda- és dezinformációs szócsőnek nevezett), onnan került ki és terjedt viharos gyorsasággal a közösségi oldalakra és a hírportálokra.

Biden elnök egyébként a múlt héten jelentett egy újabb, 700 millió dolláros fegyverszállítmányt Ukrajnának.
A csomag ezer darab Javelin rakétát is tartalmaz.
Business as usual.

Ez is érdekelheti:  Moszkva reagált arra, hogy az EU újabb orosz hírügynökségeket tiltott be

Mandiner

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük