UKRAJNA – AVAGY CSATÁK AZ OROSZ FÖLDGÁZ KÖRÜL

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elhangzott egy fölvetés: Ukrajnának nincs joga megkérdőjelezni az Oroszországgal megkötött földgáz-szállítási megállapodásunkat. Joga, az nincs. De Ukrajnában már régen elfelejtették azt a fogalmat, hogy „jog”.

És itt nagyobb összefüggések is vannak, mint maga Ukrajna. Amerika, például, mindenáron azt akarják / Oroszországot arra akarják kényszeríteni, hogy továbbra is Ukrajnán keresztül szállítsa exportált földgázát.  Erre Ukrajnának mind gazdasági, mind politikai okokból szüksége van.

A GAZDASÁGI OKOK: Ukrajna elesik attól az évi 2-3 milliárd dollártól, ami tranzitdíjként neki befolyik. Ami mostanra lényegében az egyetlen saját bevételi forrása maradt.

A POLITIKAI OKOK: Ukrajnára többé nem lesz szükség ahhoz, hogy Európa az orosz földgázhoz jusson. Ukrajna nem tud majd a gáz továbbításával játszadozni, nyerészkedni, a másoknak szánt földgázt lopni. Nem tudja majd zsarolni az európai államokat, hogy azok kénytelenek legyenek őt támogatni. Oroszország pedig többé nem fog függeni Ukrajna jóindulatától, szabad kezet kap – pld. a Donbassz kérdésében.

A Nyugat most óriási nyomást próbál kifejteni az oroszokra, hogy ne csökkentsék az ukrán vezetékeken továbbított gáz mennyiségét, hosszabbítsák meg a 2024-ben lejáró szerződéseket Ukrajnával, és kössék le újra minél nagyobb mennyiségű gáz szállítását – végső esetben azt a minimum mennyiséget, amire Európának akkor is szűken elegendő, ha VALAMILYEN OKBÓL AZ ÉSZAKI VEZETÉKEN, IDŐLEGESEN (esetleg végleg) NEM TUDNÁ SZÁLLÍTANI A GÁZT. Már kikövetkeztethető az a variáns: valami diverziós akció folytán az Északi Áramlat kiesne. „Európa” pedig kikövetelné, hogy az oroszok a kieső mennyiséget az ukrán vezetékeken keresztül szállítsák le. Nekem, például, nagyon gyanús Bidé hirtelen pálfordulása a vezetékkel szembeni szankcióinak kérdésében. Túl könnyen, gyorsan, hirtelen engedett.

Az ilyen terveknek mi most nagyon keresztbe tettünk. Mondhatni, precedens keletkezett. Várom, mikor kezd vonítani nagyszerű ellenzékünk. Orbán újabb, jókora fekete pontot gyűjtött be mindkét brüsszeli központban, és Washingtonban is. Én ennek örülök – de jó, ha kormányunk a legkomolyabban elkezd készülni A MEGDÖNTÉSÉT (akár erőszakos megdöntését) CÉLZÓ NYUGATI-UKRÁN INTERVENCIÓ KIVÉDÉSÉRE.

Külügyminiszterünk jó ideje szerepel már – a „Mirotvorec” („Béketeremtő”) mellett – „Ukrajna ellenségeinek” egy másik, olyan feketelistáján is, aminek a nevében szerepel „A KREML ÜGYNÖKE” kifejezés is. (Őt ebben az „Ukrajna elleni fegyveres betörés előkészítésével” [is] vádolják.)

Külügyminiszterünk „Ukrajna ellenségeinek” „Mirotvorec” („Béketeremtő”) elnevezésű feketelistáján

A Political Capital gondozásában, a nyár elején, amolyan vizsgadolgozat formájában, megjelent egy tanulmány, mely „a magyarországi orosz befolyás” felmérésére vállalkozott. Ebben KÉT MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRT, és egy kicsinyke, nemes célokat kitűző társadalmi szervezetet NÉV SZERINT IS MEGEMLÍTENEK, mint akik közreműködői a magyarországi orosz befolyás növekedésének. ŐKET, mondhatni, FÖLJELENTIK. De kinél is? ANNAK AZ ORSZÁGNAK A TITKOSSZOLGÁLATÁNÁL, AMELYIK LEGINKÁBB ELLENÉRDEKELT AZ ÉSZAKI ÁRAMLAT SIKERÉBEN, az Európának szánt orosz földgáz szállítási útvonalának diverzifikálásában.  A CIA AZ A TITKOSSZOLGÁLAT. Amelyik ukrajnai fiókvállalatának számít hazájában az ukrán Abwehr és Gestapo, az SZBU (Ukrán Biztonsági Szolgálat). Amelyik most Magyarország ellen vádaskodik és fenyegetőzik az Oroszországgal megkötött földgáz-szállítási egyezmény ügyében.

Mindazok, akik „az Oroszországgal szemben a szabadságát, a demokráciáját védelmező” Ukrajna „érdekei” mellett állnak sorompóba, jó ha tudják, EGY NYAKIG VÉRES TERRORÁLLAM ÉS ANNAK NÁCI-FASISZTA GESTAPÓJÁT TÁMOGATJÁK, A „KELETI DESPOTÁVAL” SZEMBEN.

Egy kárpátaljai „magyar szeparatista” elfogása
Ikertestvérek. Balról az SZBU (Ukrán Biztonsági Szolgálat). Jobbról a CIA
Külügyminiszterünk Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszterrel

Csikós Sándor

Kiemelt képen Szijjártó Péter és Alekszej Miller / Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Azoknak, akik elfelejtették, mit is jelent nálunk a rezsicsökkentés

Megépül az orosz-török Török Áramlat földgáz vezeték

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük