ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újra beleszálltak az ukránok Orbánékba: szerintük Magyarország segíti Putyint

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán külügyminisztérium az orosz gáz rubelben történő fizetésére vonatkozó magyar nyilatkozatot barátságtalan lépésnek tekinti.

Az ukrán külügyminisztérium szerint Magyarország segíti Vlagyimir Putyin orosz elnököt az Ukrajna elleni agresszió folytatásában – írja az Index az ukránok által kiadott közleményre hivatkozva.

Az Oleg Nyikolenko, a minisztérium szóvivője által közzétett dokumentumban azt írják: a magyar kormánypárt választási kampánya a magyarok megfélemlítésén alapult azzal a fenyegetéssel, hogy az orosz háború Magyarország területére is kiterjed

„A magyar vezetés nem akarja elismerni Oroszország tagadhatatlan felelősségét a Bucsában, Irpinyben, Hosztomelben és más településeken elkövetett atrocitásokért, ami azt jelenti, hogy tudatosan erősítik Oroszországban a büntetlenség érzését, és újabb atrocitások elkövetésére ösztönzik az ukránokkal szemben” – olvasható a nyilatkozatban.

Hozzátette: ebbe a kategóriába tartoznak a magyar vezetés nyilatkozatai arról, hogy készek rubelben fizetni az orosz gázért.

Szerintük a gáz rubelben történő fizetése Oroszország azon tervéhez tartozik, hogy megmentse az orosz gazdaságot a nemzetközi szankciókkal szemben. „Az orosz katonai gépezetnek erőforrásokra van szüksége az Ukrajna elleni háború folytatásához” – mondta Nyikolenko, aki szerint – abban az esetben, ha a gázért ezek után rubelben fizetnek az Európai Unió országai – meg is kapja.

„Ebben az összefüggésben az orosz gáz rubelben történő fizetésére vonatkozó nyilatkozatot az országunkkal szembeni barátságtalan álláspontnak tekintjük. Az ilyen nyilatkozatok ellentmondanak az Európai Unió egyértelmű álláspontjának is, amely nem hajlandó kielégíteni Oroszország szeszélyeit” – fogalmazott a szóvivő,

aki szerint az ukránoknak és a magyaroknak is árt az a logika, amely jelenleg a budapesti politikusokat vezérli

Ennek fényében cinikusnak tűnnek az Ukrajna és Oroszország közötti budapesti béketárgyalások lebonyolítására irányuló javaslatok” – tették hozzá. Szerintük ha Magyarország valóban segíteni akar a háború befejezésében, a következőképpen teheti meg:

  • hagyja abba az egység rombolását az Európai Unióban,
  • támogassa az új oroszellenes szankciókat,
  • katonai segítséget nyújtson Ukrajnának,
  • és ne teremtsen további forrásokat az orosz hadigépezet számára.

Mandiner

Kiemelt képen Dmitro Kuleba / Fotó:Novosti UA

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: