Nagyon úgy tűnik, hogy egy újabb pokoli katlan alakul az ukrán fegyveres erők számára az oroszok részéről – jelentette ki Alekszej Aresztovics, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója.

Információk szerint az orosz hadsereg átkel a Szeverszkij-Donyec folyón, és ezzel az ukránok háta mögé kerül – állítja Aresztovics hozzátéve, hogy eközben a szövetséges erők Kodema térségében is sikeres offenzívát hajtanak végre.

 

Kiegészül a keletről Szeverszkkel szemben álló csapatok csoportja, és egyes információk szerint a Jampol régióban is megindult egy összevonás, amely a Szeverszkij-Donyecen átkelve végez bekerítést mondta Arestovich

Az orosz fegyveres erők tegnap este a támadó hadműveletek eredményeként átvették az irányítást a harkov megyei Udy település felett. Ezenkívül nagy pontosságó VKS nagy csapásokkal 40 ukrán harcost és kilenc katonai felszerelési egységet semmisítettek meg Dzerzsinszk közelében a DPR-ben, ahol az ukrán hadsereg 66. gépesített dandárja tartózkodik.

Korábban az orosz védelmi minisztérium képviselője, Igor Konasenkov bejelentette , hogy a DPR és Oroszország csapatai átvették az irányítást a Donyeck melletti Peszki falu felett. Ezenkívül a szövetséges erők öt szakasznyi D-30 tarackot semmisítettek meg lőállásaikban Mayorsk, Dzerzhinsk, Zvanovka, Seversk, Pereezdnoye, Yakovlevka, Fedorovka és Vyemka településeken a DPR-ben.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)