KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb nyílt levél Karácsony Gergelynek - Mulasztásos gyűlölet-bűncselekmény?

Újabb nyílt levél Karácsony Gergelynek – Mulasztásos gyűlölet-bűncselekmény?

Szilágyi Ákos nyílt levele

Nyílt levelem előtt kéréssel fordulok Budapest azon lakosai felé, akiknek hozzám hasonlóan hiányérzete volt 2021 március 15-én a főváros zászlótlan, dísztelen, “ünneptelen” utcáit járva.

Jogkövetkezményeket kívánunk érvényesíteni Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalával szemben, amennyiben elegendő bizonyítékot tudunk összegyűjteni.


Arra kérjük a 15-én a főváros utcáit járó polgártársainkat, hogy az alábbiakban felsorolt, kiemelt közterületeinken készített fotóikkal segítsék munkánkat. A fotókat március végéig a magyartrikolor@yahoo.com címre várjuk, megjelölve a közterület nevét.

A tárgyba kérjük beírni: MÁRCIUS 15.

Azok fotóit várjuk, akik adott esetben hajlandóak tanúskodni is a fotóik hitelessége mellett.
A kiemelt közterületek teljes listáját a https://1848.magyartrikolor.com/HU/2021-marcius-15 oldalon olvashatják.
Az ügy gondozását Dr. Gaudi Nagy Tamás vállalta fel.

Jöjjön tehát a nyílt levél Karácsony Gergelynek.


Tisztelt Főpolgármester úr!

Legutóbb épp azzal próbálták ellehetetleníteni nemzeti lobogónk megjelenését Budapest utcáin, hogy a meghirdetett rendezvényünkre akarták rászervezni Fischer Iván és a Budapest Fesztiválzenekar programját. Ez a próbálkozásuk nem járt sikerrel.

Ezt követően felkértem hivatalosan és nyílt levél formájában is a Nemzet Zászlója az Andrássy Úton rendezvény megnyitására  2020 augusztusában. Válaszra sem méltatta rendezvényünket. Olyan csend áradt ki a városházáról, mint annak az augusztus 20-i,  Lánc Hídon megesett incidensnek az alkalmával, amikor fiatalok a Dunába dobták a nemzeti lobogónkat. Kíváncsi vagyok, ha egy szivárványos zászlót dobtak volna a Dunába a rakoncátlan ifjak, akkor is ilyen végtelen csend övezte volna-e cselekedetüket!?  Esetleg gyűlölet-bűncselekmény elkövetőkről olvashattunk volna másnap a New York Times címoldalán?

Ön elmulasztotta rendeletben foglalt kötelezettségeinek teljesítését, fellobogózni vezetett városát az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkön. Mikor kérdőre vonták, egy cinikus válaszban közölte velünk, hogy márpedig a hidak fel voltak lobogózva.
Lassan mondom, hogy Ön is megértse: a hidak még nem a teljes főváros!
Felhívással fordulok tehát a szeretett városom polgáraihoz, hogy fotókkal igazolják kiemelt közterületeink elmaradt fellobogózását.

Bármennyire is kínos, emlékeztetni szeretném, hogy Ön Magyarország fővárosának főpolgármestere. A magyarok fővárosának.
Ha nem tudja elfogadni ezt a tényt, nem kellett volna annyira vágyni e posztra. Nekünk kötelességünk Önt figyelmeztetni időről-időre.
Grafika: Szilágyi Ákos
Van úgy, hogy bizonyos zászlók hiánya elementáris erővel hat a főpolgármester úr lelkére és azonnal ki kell tennie azokat a bizonyos más zászlókat.
Ön tehát pontosan át tudja érezni egy zászló hiánya okán keletkezett feszítő lelki fájdalmat.
Ugyanakkor a nemzeti lobogók hiánya nem okoz az Ön számára semmi hasonló kielégítetlenséget. Képzelje, nálunk ez éppen fordítva van.

Szükséges figyelmeztetnünk a kettős mérce használatának mellőzésére.
Sokunkban felmerül a kérdés, nem estünk-e máris a mulasztásos gyűlölet-bűncselekmény csapdájába?

Mint a zászlónap ötletgazdája, különösen érzem a már említett feszítő lelki fájdalmat a hiányzó zászlók okán.

Ezért volt kiemelten felemelő élmény, hogy Kövér László március 16-án a Magyar Országgyűlésben megemlékezett a magyar zászló és címer napjáról.
A városházán senki nem említette meg ezt az ünnepet. Mintha csak egy Magyarországtól független városállammal lenne dolgunk.

Indokoltnak látjuk mindezért, hogy a fentiek alapján a rendőrség hivatali visszaélés miatt büntetőeljárást indítson a fellobogózási kötelezettség megszegése miatt a felelős(ök) ellen és emiatt  a Fővárosi Kormányhivatal törvényességi vizsgálatot kezdeményezzen a Fővárosi Önkormányzattal szemben, marasztalja el a főpolgármestert a jogsértés miatt,  alkalmazzon szükség esetén törvényességi felügyeleti bírságot és kezdeményezzen fegyelmi eljárást a közösségellenes és provokatív intézkedésért felelős főpolgármesterrel szemben.

Szilágyi Ákos
A Nemzet Zászlója az Andrássy úton rendezvény szervező-ötletgazdája
A Lovas István Társaság alapító tagja
https://1848.magyartrikolor.com
https://magyartrikolor.com

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük