KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Új póráz kerülhetett a kétfarkú kutyákra, egymásnak is ugrottak a viccpártiság feladásával

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több szavazó, több intrika, elveszett ártatlanság. Sikerválságban Kovács Gergőék (?) egykori viccpártja.

Kacsoh Dániel írása a Mandinerről

Paradox helyzetben találta magát a Magyar Kétfarkú Kutya Párt: amire az ellenzéki pártok hiába várnak, nevezetesen az érdemi tábornövelésre, az nekik egyre jobban megy, ezzel azonban kezdik kivégezni magukat. Kedden éjszakába nyúlóan próbálták kibeszélni az elmúlt napok történéseit, egyelőre nem tudjuk, sikerült-e a kutyaterápia. Egy biztos: ezzel a belső viszálykodással bizonyosan elkezdtek felzárkózni az önfelszámolás olyan nagymestereihez, mint az MSZP vagy az LMP.

Kezdjük ott, hogy az MKKP némi humort hozott jó pár éve kissé (?) karót nyelt politikai világunkba. Mivel önazonosságuk lényegét adta, hogy csak semmi komolyság, lényegében bármit megcsinálhattak. A legviccesebb momentumokat a minap össze is szedtük. Kétségtelen: a Kovács Gergő nevével fémjelzett formáció talán a Fidesz-KDNP-től áll a legmesszebb, már csak a könnyű drogok legalizálása és egyéb, hasonszőrű követeléseik okán, a társelnök pedig a XII. kerületben alapvetően a kormánypárti polgármestert vegzálta előszeretettel.

Apropó Hegyvidék!

A 2022-es újabb, talán minden eddiginél megsemmisítőbb ellenzéki bukta érzékelhetően a Mi Hazánk és az MKKP felé tolta a csalódott balos szavazókat, mindkét pár elkezdett érdemben erősödni, közelíteni akár a középpárti státuszhoz.

Csakhogy a kutyák vállaltan nem vették komolyan a politikát, bohócot csináltak a politikusokból, kvázi civilként ügyeskedtek és lavíroztak a valódi politika forgatagában – tét nélkül.

Ez azonban az elmúlt másfél évben, alighanem az érdeklődés megugrásával, megváltozott. Jött a komolyság, valódi EP-lista Soros-közeli befutó szereplőkkel, Le Marietta vagy épp Törley Katalin egyáltalán nem tréfás figurák, ahogy Kovács pártelnök úr sem nevetgélt már annyit az interjúiban, mint korábban.

Az MKKP ettől még bőven igyekszik megtartani a „mindannyian mások vagyunk” alapállását – ezt kívánták demonstrálni azzal is, hogy az általuk javasolt Juhász Péter mögül kisoroltak, miután a Momentum beállt az Együtt korábbi atyamestere mellé.

Ez is érdekelheti:  Meglepő bejelentést tett Szijjártó, hazánk szépen, csöndben listavezetővé vált

Mindazonáltal kezdett körvonalazódni egyfajta forgatókönyv, részben a varsói mintára: a távolságtartás ellenére a Kutyapárt nem akadályozza érdemben a nyári önkormányzati választáson a „nagyok” esélyeit, csak ott állít jelöltet, ahol vagy fideszes a befutó, vagy amúgy is esélytelen a potenciális ellenzéki aspiráns. Ellenpéldaként ott volt, hogy nem támogatják Karácsony Gergelyt – igaz, nem is állítanak saját főpolgármester-jelöltet –, a társelnök pedig személyesen száll ringbe a Hegyvidék vezetéséért, úgy, hogy kábé nem törődik a többiekkel.

A pártszervezettel és tapasztalattal bíró Gyurcsányékkal ellentétben tömegeket megmozgatni képes influenszerek bevonásával az MKKP akár az apolitikus, ám inkább Orbán-ellenes választók elégedetlenségét szavazatokra váltani képes erő lehetne az állítólagos tervek szerint. Ez afféle Soros-recept, a lá Tusk és társai.

Nos, ez az „alibiző projekt” most inkább megdőlni látszik, a párttagság – ki tudja, milyen önfelszámoló vagy külső sugalmazás hatására – ugyanis kikapta a kerületi versenyből a saját első emberét, aki erre annyira kiborult, hogy partnerével együtt a pártvezetést is otthagyta. Nem sokkal mégis később kiderült: bár korábban megerősítették az erről szóló értesülést, a lépés még nem végleges, nem hivatalos, afféle szándékot jelez csak, a csapat még összedugja a fejét, lesz, ami lesz. Aztán hétfő késő este érkezett a megnyugtató hír: Kovácsék maradnak, kitart a viccpár, tán nem is akartak sehova se menni, médiahack, sőt, egyenesen kutyakomédia volt az egész.

Azt azonban igen, hogy a nevetgélés kora bizony lejárt, ez itt már a kőkemény ellenzéki kritikák és külső elvárások terepe, az Isten irgalmazzon a jelek szerint gazdit kapó négylábúaknak!

Mandiner

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Új póráz kerülhetett a kétfarkú kutyákra, egymásnak is ugrottak a viccpártiság feladásával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük