KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Felmérés: az amerikaiak többsége szerint a világ vezetői nem tisztelik Bident

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikaiak többsége nem hiszi, hogy Joe Biden elnököt nagyra becsülik a világ más vezetői – derült ki a Gallup hétfőn közzétett felméréséből.

Az eredmények szerint az amerikaiak elsöprő 58 százaléka szerint Bident nem tisztelik társai, míg csak 37 százalékuk szerint igen. Ehhez képest 2021 februárjában, nem sokkal Biden beiktatása után, egy hasonló felmérésben a válaszadók 58 százaléka mondta azt, hogy szerintük Bident tisztelik.

Érdekes, hogy Biden jelenlegi megítélése a témában, bár karrierje legalacsonyabbja, valójában megegyezik elődje, a Fehér Házban és az idei elnökválasztáson riválisa, Donald Trump legmagasabb eredményével.

A Gallup szerint az eredmények Biden legutóbbi támogatottsági mutatóival egy szinten vannak. Egy februári felmérés szerint az amerikaiak 38 százaléka volt elégedett Biden teljesítményével, ami az elmúlt hét elnök közül a legalacsonyabb érték az első ciklusuk végén, míg 59 százalékuk nem volt elégedett.

A Gallup legutóbbi felmérése 1016 amerikai felnőtt telefonos megkérdezésével készült.

Biden népszerűségi mutatói hónapok óta zuhannak, mivel széles körben aggódnak a kora és egyre gyorsabban hanyatló mentális állapota miatt. A Fehér Ház egy korábbi orvosa és 83 amerikai képviselőházi republikánus képviselő a múlt hónapban még azt is javasolta, hogy a hivatalban lévő elnöknek kognitív tesztet kellene végeznie, hogy bizonyítsa alkalmasságát. Biden legutóbbi orvosi vizsgálata azonban – amely nem tartalmazott kognitív tesztet – egészségesnek és teljesen “szolgálatra alkalmasnak” találta.

Biden 81 éves, az Egyesült Államok történetének legidősebb elnöke, és ismert arról, hogy zavarba ejtő és kínos nyilvános megjegyzéseket tesz, amelyek közül néhány vírusként terjedt el, és széles körben gúnyolódtak rajta a közösségi médiában. Az egyik legutóbbi baklövése az MSNBC-nek adott interjúja során történt múlt szombaton, amikor azt mondta, hogy Washington hibát követett el azzal, hogy bevonult Ukrajnába, holott valójában az iraki és afganisztáni invázióra utalt.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Magyarországon a konzervatívok szabadon beszélhetnek

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Joe Biden / Fotó: AFP/ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Felmérés: az amerikaiak többsége szerint a világ vezetői nem tisztelik Bident

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük