KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord

Új csúcsra emelkedett az elektromos áram ára az EU-ban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az EU következő napi vásárlási piacain új csúcsra szöktek a villamosenergia-árak  péntek reggelre, aminek oka az egyre növekvő energiakereslet és az Oroszországból érkező mind kevesebb mennyiségű gázszállítás.

Az Európai Áramtőzsde adatai szerint a másnapi villamosenergia-árak Franciaországban, Belgiumban és Németországban emelkedtek a legjobban.

Németországban, mely Európa legnagyobb gazdasága, csütörtökről péntekre 599,83 euró/megawattóráról 699,44 euróra emelkedtek. A legtöbbet ma Franciaországban kell fizetni 1 MWh áramért,  706,32 eurót, mely egy nappal korábban még 630,62 euró volt. Az elektromos áram ára most Franciaországban megközelítőleg hétszer több, mint egy évvel ezelőtt. Az áremelkedések Hollandiában, Dániában, Svájcban és Ausztriában is jelentősek.

Európában szinte naponta csúcsot dönt az elektromos energia ára, ami a piaci adatok szerint a 2010-2020 közötti évtized euróövezeti átlagárának többszöröse.

Forrás: Refinitiv

Az EU soros elnöki tisztét jelenleg betöltő Csehország a hírek szerint az egész unióra kiterjedő villamosenergia-árplafon bevezetését fontolgatja.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: