TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Túl vagyunk-e a járványon, vagy jön az államcsőd?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az OECD szakértői szerint jön egy második hullám. Szerintem viszont eddig sem járvány volt – mert az csak 20. 000 fertőzött esetén mondható ki hazánkban -, csak járványossá lett az elbutulás. Ezzel persze nem akarok senkit megvádolni, csak éppen felhívom a figyelmet arra, amit egy jeles közgazdász, Lóránt Károly mondogat már sok év óta, csak valahogy senki sem akarja őt meghallgatni, s főleg átgondolni, hogy miképpen kellene a magyar gazdaságot megmenteni a várható csődtől! S ez a várható csődveszély nem csak most a vírus-hisztis maszkabál kapcsán látható, hanem már sokkal előtte: 2015-től folyamatosan.

Én ugyan sok év óta szerettem volna „megfertőzni” a magyarságot a Szent Korona vírusával, de sajnos ez nem sikerült. Pedig, ha felismerte volna a népünk, azt a bevált alkotmányossági gondolatsort, ami sokak számára ijesztően középkorinak tűnik, ám kifejezetten pozitív, egyenesen igazságos és méltányos jogrendi alap volt őseinknek a történelmünk folyamán. S azt biztosan állíthatom, hogy a valódi magyar alkotmányos állam 1990-es visszaállítása esetén ma, biztosan nem itt tartanánk! S nekünk éppen most a vírus-hisztis nemzetközi bolondéria kapcsán kellene végre ráébrednünk arra, hogy sem a svédek, sem az izlandiak, de még a diktatúra alatt senyvedő fehéroroszok sincsenek annyira bekötve az európai véleménydiktatúra marhaságaihoz, mint mi, akik pedig állandó szabadságharcot vívunk a bennünket gyarmatosító és azt növelni akaró centrum országokkal, vagyis az EU -liberalizmussal fertőzött- felsővezetésével!

 Az OECD (a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) szerint a második világháború óta mért legnagyobb visszaesés elé néznek idén a legfejlettebb országok. Eddig 6 százalékkal csökkent a világgazdaság teljesítménye, ha második hullám is lesz, akkor viszont 7,6 százalék lesz a visszaesés. Állítólag jövőre csak 2,8 százalékkal bővülhet (szerintük!!) a világgazdaság. Viszont egy véges földön hogyan is lehetne végtelen a fejlődés?  Ezek a nyugati közgazdászok annyira sötétek, mint amennyire sötétben tapogatóznak. Szerintem meg kellene végre érteni azt, amit a NEEM tudósai már 2018 óta mondanak: itt az idő a fenntartható visszavonulás meghirdetésére, és mellette a hazai (egészséges) élelmiszertermelést kellene az államnak dotálni azzal, hogy nincs több külföldi élelmiszer behozatal, mert mi képesek vagyunk magunknak megtermelni minden vegyszermentes élelmiszert, sőt akár 20 millió embert is el tudnánk látni vele! (S azt ebben a rövid gondolatsorban nem is említettem meg, hogy annak a beltartalmi, egészségvédő értéke is mennyivel jobb lehetne!)

Nekünk – vagyis az őseink által létrehozott államunknak – a jövőben csak is olyan fejlesztéseket lenne szabad támogatni, ami a külső egyensúlyt javítja, mert hazánk külső fizetési mérlege drámaian romlik! Ez a romlás éppen 5 éve folyamatos, mert a külföldi cégek – akiket a kormány olyan bőkezűen támogat, hogy ne másutt kezdjenek gyárat építeni, hanem nálunk! – szóval ezek a multicégek évente kivisznek hazánkból 9 milliárd eurót profitként! Ezzel olyan mennyiségű erőforrást vonnak el hazánktól most is, hogy pluszban az országot leállító „koronavírus-hisztivel” komolyan rontani fogják az egyébként is negatív külkereskedelmi egyensúlyt, így az akarva-akaratlan, igen komoly adósságnövekedést is fog jelenteni.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Melyek az orosz fél tárgyalási feltételei?

Az olasz, a spanyol, a francia és a brit gazdaság 14 százalék körüli GDP-csökkenéssel számol, Csehország 12 százalék, a magyar gazdaság is 8-10 százalékos veszteséget szenvedhet el.  Persze az EU-t gyakorlatilag uraló francia-német hegemóniát ez nem nagyon zavarja, mert pl. Németországnak nincs (pontosabban eddig biztosan nem volt) semmilyen külkereskedelmi passzívuma, sőt az aktívum 200 milliárd euró körül volt évente. Ezért aztán nekik ez a téma érdektelen, fel sem vetik az EU-ban, mert ez számukra nem fontos kérdés, csak azoknak, akik passzívumban vannak. (Pl. hazánk!)

Azt azonban a csatlakozás óta világosan láthatjuk, hogy bizony a gazdaságunk leépítése és a piacaink megnyitása nem előre vitte hazánkat, hanem sajnos egyre hátrébb, mert mi és a kevésbé fejlett országok versenyképessége bizony-bizony nem nő! Ezt ugyan az EU-nak észlelnie és megoldania kellene, ha már sikerült bennünket bepalizni az Unióba. Ám a reálgazdaság problémáit a centrum országok kifejezetten kihasználják és nem akarnak egyensúlyi helyzetet teremteni, mert az nekik nem lenne előnyös, hisz éppen a hozzánk beszállított termékeik miatt van nekik aktívumuk.

Nem csak szerintem, illetve Lóránt Károly szerint, hanem az OECD szerint is minden tagország államadóssága meg fog ugrani a vírus kapcsán történt ország-leállítások miatt. Ez természetes, mert a GDP visszaesés miatt ez biztosan elkerülhetetlen. Ám nem mindegy, hogy mennyire fog megugrani az adósság, bár a kormányunk szinte azonnal próbált is gazdaságélénkítő csomaggal reagálni a várható visszaesésre.  Épp a GDP 4,4 százalékát kitevő fiskális csomagot hirdetett meg, amely a bér- és beruházási támogatások mellett az adóhalasztást és a munkáltatók TB járulékainak csökkentését is tartalmazta, valamint a szerintem szükséges hitelmoratóriumot is. Így tehát összesen 2500 milliárd forintos lett az állami hitel- és garanciaprogram, ami mellett az MNB 1500 milliárdos kerettel hitel- és kezességvállalási programot vezetett be, mely ezer milliárd forintot, mint növekedési hitelt irányoz elő. (Ezt kellene most jó helyre juttatni a hazaiak kezébe, s nem multicégek, bankok megsegítésén fáradozni!)

Ezek után csak az lehet a kérdés, hogy felismeri-e a mai gazdasági-politikai vezetés hazánkban, hogy nem egymás gyalázása és fekáliával való dobálása fog bennünket ebből a csapdahelyzetből kivezetni, hanem az a felismerés, hogy egyrészt arra kell a multicégeket késztetni, hogy 1-2 évig ne vigyenek ki ilyen hatalmas mennyiségű erőforrást, s a fenntartható visszavonulás jegyében az egészséges élelmiszertermelést a hazai kis és középbirtokos gazdák vonatkozásában az államnak kell dotálni, s nem pl.  az autóipart. El kell érni, hogy ne legyen több külföldi élelmiszer behozatal, mert hazánk mindig is mezőgazdasági-ipari ország volt, s az önellátásunk visszaállítása nem csak az egészségünket fogja jó irányba befolyásolni jelentősen, hanem az állam pénztárcáját is!  Márpedig, ha kisebb lesz az adósságszolgálat, akkor az élelmiszert feldolgozó kisipari egységeket bőven meg lehet erősíteni, hogy a gazdáknak ne legyen gondja a terményeik értékesítésével, s tudatosuljon végre minden falusi és városi magyarban az, hogy képesek vagyunk megtermelni magunknak minden élelmiszert! Ezáltal a külkereskedelmi mérleg jó esetben, még ki is egyenlítődhet!

Ez is érdekelheti:  A nemzeti civilek így látják: Stoltenberg eljött megzsarolni minket - titkos egyezség a főhadvezérrel?

Dr. Bene Gábor

A szerző közjogász és Nemzetegyesítő segédmunkás

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük