KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tucker Carlson Putyinnal készítendő interjúját nem cenzúrázza az X

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az X (korábban Twitter) milliárdos tulajdonosa, Elon Musk ígéretet tett arra, hogy nem cenzúrázza Tucker Carlson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjúját, amikor az felkerül a platformra – állította az amerikai újságíró egy kedden Moszkvából közzétett videóban.

Carlson már legalább négy napja Moszkvában tartózkodik, és ezzel kapcsolatban keltek szárnyra olyan hírek, miszerint interjút tervez az orosz elnökkel. Szándékát megerősítette abban a videóban, amely már több mint 260 ezer lájkoltak.

Tucker elismerően szólt Musk ígéretéről, hogy nem fogja letiltani vagy ellehetetleníteni az interjút, miután közzéteszik azt az X platformján, és megerősítette, hogy a videó elérhető lesz bárki számára.

„A nyugati kormányok ezzel szemben minden bizonnyal mindent megtesznek majd azért, hogy ezt a videót más, kevésbé elvhű platformokon cenzúrázzák majd, mert ez a dolguk – félnek az információtól, amelyet nem tudnak ellenőrizni”

– jelentette ki az újságíró, arra biztatva az amerikaiakat, hogy nézzék meg az interjút, hogy tájékozódjanak az Oroszországban és Ukrajnában kibontakozó „történelemfordító fejleményekről”.

Miután Elon Musk 2022 végén átvette az irányítást az akkor még Twitter néven futó vállalat felett, az újságírók egy csoportjával nyilvánosságra hozták azokat a belső direktívákat, amelyeket teljes körűen bizonyították, hogy több amerikai kormányzati ügynökség alkotmányellenesen elnyomta az általuk nemkívánatosnak tartott hírek, információk terjedését a közösségi médiában.

Musk a szólásszabadság okán számos, korábban kitiltott prominens felhasználót – köztük Donald Trumpot és nemrég az Infowars műsorvezetőjét, Alex Jonest is – visszaengedte az X-re, amit Carlson elismeréssel fogadott. A Fox News egykori műsorvezetője tavaly indított független, az X-en sugárzott talk show-t, miután az Egyesült Államokban a Fox News televíziós csatorna általa vezetett és legnézettebb műsorából máig nem közölt okok miatt kirúgták.

Ez is érdekelheti:  NATO: Stoltenberg megy... Rutte jön?

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: ©  AFP / Natalia Kolesnikova, Giorgio Viera

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük