KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump megismételte: „24 órán belül” meglenne a tűzszünet Moszkva és Kijev között

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Trump korábbi amerikai elnök egy New Hampshire-ben tartott kampányrendezvényen szombaton kijelentette, hogy megválasztása esetén gyorsan közvetít a békerendezés érdekében Oroszország és Ukrajna között. Közben élesen bírálta Joe Biden elnök külpolitikáját.

„Joe Biden gyengesége és hozzá nem értése révén a harmadik világháború szélére sodort minket”

mondta Trump.

Megígérte, hogy „helyreállítja a békét” , ismét kijelentve azt, hogy a Moszkva és Kijev közötti fegyveres konfliktus nem következett volna be, ha még mindig hivatalban lenne.

„Az elnökségen alatt én megakadályoztam minden háborút” – mondta. „Ha én lennék az elnök, nem lett volna háború Oroszországgal Ukrajnában.”

Még most is, annak ellenére, hogy az ország [Ukrajna] óriási emberéletet veszített és az ország nagy része megsemmisült, békeszerződést kötnék… 24 órán belül.

Ez a kijelentés Trump részéről azért is hangozhatott el, mert egyes republikánus képviselők megkérdőjelezik az Egyesült Államok katonai segélynyújtásának kérdését. Pénteken a képviselőház négy republikánus tagja levelet küldött Bidennek és Lloyd Austin védelmi miniszternek, amelyben aggodalmukat fejezik ki Washington azon döntése miatt, hogy Kijevet M1 Abrams tankokkal látja el.

Ukrán tisztviselők korábban azt mondták, hogy Moszkvával csak akkor kezdődhetnek béketárgyalások, ha Oroszország feladja az általa az Orosz Föderációhoz csatolt területeit. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tavaly írt alá egy rendeletet, amelyben kijelenti, hogy „lehetetlen” tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Zelenszkij szerdán ismét kijelentette, hogy nem érdekli a Putyinnal való találkozás.

Moszkva közben többször is elfogadhatatlannak nevezte az ukrán megnyilvánulásokat. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a múlt hónap végén kijelentette, hogy az ukrán vezetést „pimasz russzofóbok” uralják, és így nem tud velük tárgyalni.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond egy kampányrendezvényen a dél-karolinai Columbiában, 2023. január 28-án. © AP Photo / Alex Brandon 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: