KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump elindította saját közösségi hálózatát – A Truth Socialt a szólásszabadság felületeként hirdetik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elindult ma Donald Trump hivatalából csalással eltávolított volt amerikai elnök saját tulajdonú közösségi médiahálózata, a Truth Social, mely az App Store-on keresztül üdvözli első felhasználóit és várhatóan március végére teljes mértékben működőképes lesz az Egyesült Államokban – számol be a Russia Today.

A platform funkcionalitásában hasonló a Twitterhez, de a beharangozó szerint különbözik versenytársaitól, mivel ez egy „politikai diszkriminációtól mentes közösségi média platform”. 

Mint ismeretes Donald Trumpot tavaly száműzték a közösségi oldalakról – de már elnökségének ideje alatt is cenzúrázta bejegyzéseit a Twitter, a Facebook , de a YouTube is -, arra hivatkozva, hogy a Capitol Hillen történt zavargásokra az elnök bujtott fel bejegyzéseivel.

A Truth Social hétfőn frissített az 1.0-s verzióra (és a hibajavítások után később az 1.0.1-re), az ütemtervnek megfelelően, amelyet múlt pénteken jelentettek be.

Vasárnap a Fox Newsnak nyilatkozva Devin Nunes, az Egyesült Államok korábbi képviselője, a Truth Social mögött álló vállalkozás vezetője (Trump Media & Technology Group (TMTG)) – elmondta, hogy a szolgáltatást ezen a héten teszik elérhetővé az Apple készülékeken.

„Az a célunk, hogy március végére teljes mértékben működőképes legyen a rendszer az Egyesült Államokban

– jelentette ki Devin Nunes.

Nunes tiszteletben tartja ügyfeleit és megígérte, hogy ellentétben a Szilícium-völgyi technológiai oligarchákkal, nem fogják megszabni, hogy a felhasználók mit mondjanak vagy gondoljanak, mindenki eldöntheti, hogy ki akarja-e használni ennek a platformnak a szabadságát.

Trump webhelyének persze vannak további versenytársai is, hiszen a Gettr vagy a Parler szintén azokat a konzervatív felhasználókat célozza meg, akik nem igazán érzik jól magukat a mainstream webhelyeken.

Rögtön az indulás után a felhasználók azonnak elkezdték keresni az ismerősöket a platformon és egymásnak adták a tippeket a hírek terjesztésére illetve a felhasználás megismertetésére.

Devin Nunes nem árult el konkrétumokat a TMTG gazdasági hátteréről, annak pénzügyi részét továbbra is titok övezi. Azt mondta, hogy több mint egymilliárd dollárt gyűjtöttek össze meg nem nevezett magánbefektetőktől és tervezik a New York-i tőzsdén történő bevezetését is, ugyanakkor a rendszer hosszútávú működtetésének stratégiája továbbra sem ismert.

Ez is érdekelheti:  Az EU nem lankad érveket gyártani nekünk a kilépésre

Kiemelt kép: Rafael Henrique / SOPA Images / LightRocket a Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük