KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump az ukrajnai béketeremtésről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Trump, az Egyesült Államok volt- és várható új elnöke úgy szeretne békét teremteni Ukrajnában, hogy nyomást gyakorolna Kijevre, ismerje el, hogy a Krím és a Donbász Oroszországhoz tartozik – jelentette a Magyar Békekör tudósítója a Washington Post hétfői közlésére hivatkozva.

Trump szerint Ukrajna és Oroszország egyaránt szeretne arcvesztés nélkül kikerülni a konfliktusból. „Jó volna, ha egyes ukrán területek Oroszország részévé válnának” – mondta.

A Washington Post megjegyezte: Trump terve gyökeres változást jelentene az USA politikájában, hiszen Biden teljes mellszélességgel Kijev mellett áll, Zelenszkij ukrán elnök pedig nem akar lemondani egyetlen centiméternyi ukrán területről sem.

Megfigyelők megjegyzik, hogy noha Trump Washington Post által megszellőztetett terve elismeri az új realitást, eltekint Oroszország Ukrajnával kapcsolatos hármas céljától: Ukrajna nácitlanításától, demilitarizálásától és semlegessé változtatásától.

A Washington Post Trump környezetéből származó értesülései között nem szerepel sem a NATO jövője, sem az oroszok által sürgetett új eurázsiai biztonsági rendszer megteremtésének kérdése.

 

Washington, 2024. április 8. hétfő (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Donald Trump / Fotó: AFP/Mandel Ngan

 

Ez is érdekelheti:  Putyin elrendelte az American Express bank felszámolását

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük