KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Tiltakoznak a valódi svájci magyarok a Magyar Péter tüntetésén nevükben felszólaló, de számukra ismeretlen „svájci“ szónok hazugságai ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A svájci magyar szervezetek a Nemzeti InternetFigyelő (NIF) szerkesztőségéhez eljuttatott levelükben elutasítják azokat az állításokat, melyekben a svájci magyarság nevében, a svájci polgároknak a magyarokról alkotott általános véleményét mondta el egy fiatalember, a Magyar Péter által, a Kossuth térre szervezett és 2024. április 6-án megtartott kormányellenes demonstráción.

Szennyessy Zennyessy László, a Magyar Diaszpóra Tanács Európai Régiójának elnöke a levélben felhívja a figyelmet arra, hogy a svájci magyarok nevében nyilatkozó, és csupán néhány éve Svájcba kikerült, „megtévesztő és torzított valótlanságokat“ állító fiatalembert nem ismerik, egyetlen egy szavával sem értenek egyet, és állításaival azt bizonyította, hogy nem tartozik közéjük.

A Magyar Diaszpóra Tanács Európai Régiójának elnöke levelében rámutatott, „a tősgyökeres svájci emberek kedvelik a magyarokat és Magyarországot egyaránt, ami egy kölcsönös tiszteleten alapul.“ Kiemelte, hogy Svájcban senkinek sem kell szégyellnie magyar mivoltát, sőt tíz éve már büszkén jelenthetik ki, hogy ők magyarok, mert a jól tájékozott svájciak kedvelik Magyarországot.

 ***

Az alábbiakban közöljük Szennyessy Zennyessy László levelét teljes terjedelmében, változtatás nélkül:

Budapesten tüntetés volt szombaton, Magyar Péter és társai szervezésében. Bevallom, nem követtem különösen az eseményt, de már aznap este többen megkerestek, hogy egy „svájci srác” is felszólalt és ”a svájci magyarok nevében hazudott!”. Gondoltam, ez egy kissé erős állítás, ezért felfigyeltem a történtekre.

Valóban! Svájcból repült a tüntetésre ez a fiatalember, akit a szerte Svájcban működő magyar szervezetek vezetői közül senki nem ismer. A világhálón található nyilvános szakmai önéletrajzából derül ki, hogy 2019 óta egy svájci cégnél dolgozik, azelőtt általában kétévente váltogatta a munkaadókat vagy azok őt, mint munkavállalót. Ez bennünket egyáltalán nem zavar, de még az sem, hogy a kedvencei között van a „The Cannabis Group” csoport.

Ez is érdekelheti:  A Zelenszkij-rezsim keresztényüldözése - kápolnát romboltak le Kijevben egyetlen éjszaka alatt (videó)

Azonban a leghatározottabban elutasítjuk azokat a megtévesztő és torzított valótlanságokat, amiket állított, azaz a svájciak véleményét a magyarokról, Magyarországról és annak miniszterelnökéről. Lehet, hogy vannak, akik a tények ismeretének hiányában, ezeket a „meséket” el is hiszik.

Teljes mértékben tiltakozunk az ellen, hogy egy néhány éve Svájcba kikerült fiatalember olyanokat állítson, a svájci magyarok nevében civilként, ami nem felel meg a valóságnak. Minden svájci nagyvárosban évtizedek óta dolgoznak becsületes és szorgos magyarok, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Ők működtetik a hétvégi magyar óvodákat, iskolákat, cserkészetet, egyházi gyülekezeteket, néptáncegyütteseket, énekkarokat, a legkülönbözőbb szakmai és kulturális egyesületeket, amellett, hogy jó kapcsolatokat ápolnak a svájci emberekkel, akikben egy pozitív „magyar kép” alakult ki. Erre a „magyar képre” alapozva fogadják lelkesen az újonnan Svájcba érkező vendégmunkásokat.

Felháborító a svájci magyarokat így megalázni. Kijelentjük, hogy a fiatalember egyetlen egy szavával sem értünk egyet és megkérjük, hogy többet bennünket ne „képviseljen” civilként sem.  Sehol!

Az állításaival megmutatta, hogy nem közénk tartozik!

A tősgyökeres svájci emberek kedvelik a magyarokat és Magyarországot egyaránt, ami egy kölcsönös tiszteleten alapul. Senki sem kell, szégyellje a magyar mivoltát! Körülbelül 10 év óta inkább büszkén jelenthetjük ki, hogy magyarok vagyunk, mert a jól tájékozott svájciak kedvelik Magyarországot.

És igen, annak, mint ők mondják „vernüftigen Ministerpräsidenten”, azaz az „értelmes miniszterelnökét”. A hitetlenkedőknek ajánljuk Svájc legnagyobb pártjának a Svájci Néppárt – SVP egyik magas rangú vezetőjének, Andreas Glarnernak a kijelentését, hogy „Svájc is kérhet tanácsot Magyarország miniszterelnökétől” és, hogy „szorosabb kapcsolatot kell kiépítsen Svájc Magyarországgal, az egyik legfontosabb Közép-Kelet európai országgal”. A legnagyobb tetszést a stabilitás jelenti, és hogy „Magyarország megvédi a polgárait”. Ezeket Nyugat-Európában úgy tűnik, nagyobb értékeknek vélik, mint Magyarországon.

Ez is érdekelheti:  London engedélyt adott Kijevnek, hogy fegyvereit a Krím elleni támadásra használja

Semmiképp sem akarunk bárkit megsérteni, azért nem is nevezzük a fiatalembert egy hazug, karrierista vendégmunkásnak, aki kihasználta félrevezetéssel, hogy egyszer ő is nagy tömegben „fürödjön”! Nem tesszük, mert nem ismerjük személyesen.

Inkább előre megköszönjük, ha nem játszanak a svájci magyarok becsületével!

Szennyessy Zennyessy László
elnök

Zürichi Magyar Egyesület, alapítva 1864
Svájci Magyar Országos Szervezet
Magyar Diaszpóra Tanács – Európai Régió

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Tiltakoznak a valódi svájci magyarok a Magyar Péter tüntetésén nevükben felszólaló, de számukra ismeretlen „svájci“ szónok hazugságai ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük