Trump állítása szerint 2,7 millió szavazatot vett el tőle az informatikai rendszer

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Donald Trump amerikai elnök tegnapi twitter bejegyzésében azt állította, hogy a Dominion által működtetett szavazatszámláló rendszer felelős a rá leadott szavazatok törléséért, amelyek aztán Biden szavazatait gazdagították.

Az elnök szerint országosan a Dominion 2,7 millió leadott szavazatot törölt a neve mellől. Az elemzések szerint 221 ezer Pennsylvániában Trumpra leadott szavazat került Bidenhez és 941 ezer egyszerűen eltűnt- derül ki Donald Trump twitter bejegyzéséből. Az elnök továbbá azt is állította, hogy azok az államok, ahol ezt a rendszert használták 435 ezer szavazatot vettek el tőle és irányították át Bidenhez.

Trump kampánycsapata szerint Pennsylvániában még mindig kérdéses a szavazatok pontos száma. Továbbra is fenntartják a választási csalások vádját. A torontói székhelyű Dominion vitatja azt az állítást, hogy a cég szoros kapcsolatban állna a demokrata politikusokkal és lobbistákkal. Jenna Ellis, Trump tanácsadója tweet bejegyzésben közölte, hogy Texas  állam „biztonsági problémák miatt” utasította el a Dominion szavazatszámláló rendszerének használatát.

Rudy Giuliani a NEWSMAX televízió adásában beszélt arról, hogyan is működtették a demokraták a csalási gépezetüket.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük