KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Törölnie kellett a magyar zászlós Kárpátalja térképet Petei Judit helyi képviselőnek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Petei Judit, a Kárpátalja területi tanácsának képviselője közösségi oldalán osztotta meg a régió térképét, amelynek fele a magyar zászló színeire van festve – adta hírül a Mukachevo.net helyi lap.

“A kárpátaljai regionális tanács egyik Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) képviselője, Petei Judit a Facebook-oldalán egy fotót tett közzé Kárpátalja térképéről, amelynek fele a magyar zászló színeire van festve” – írja a kiadvány.

A képviselő később törölte a posztot. A honlap szerint Petei korábban azt mondta, hogy Kárpátalja régióban zaklatásnak vannak kitéve a magyarok.

A magyar média korábban arról számolt be, hogy Kárpátalja a konfliktus kezdete óta a legnagyobb mozgósítást hajtja végre. Ennek oka a kárpátaljai 128. hegyi rohamdandár súlyos veszteségei Szoledar közelében. Azt írják, hogy a Metropol című újság számolt be arról, hogy az ukrán katonák holttesteit hetekig tárolták egy hűtőkocsiban több száz méterre a magyar határtól anélkül, hogy a hozzátartozókat értesítették volna a halálukról. A Ripost napilap a maga részéről pontosította, hogy az SZBU megtiltja a halott kárpátaljai magyarok hozzátartozóinak, hogy a közösségi oldalakon keressék őket, és beszámoljanak halálukról.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Robert Fico továbbra sincs szállítható állapotban, módosulhat a bűncselekmény minősítése

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük