KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Törökország: puccskísérlet előkészülete zajlik Erdogan ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Recep Tayyip Erdogan török elnök rendkívüli megbeszélést tartott a hírszerzés és az igazságügyi minisztérium vezetőivel, miután kollégája, a Török Nacionalista Párt (TNP) vezetője, Devlet Bahceli arra figyelmeztette, hogy a rendvédelmi szervek soraiban puccskísérletet készítenek elő – jelentette a Türkiye című lap.

Törökországban nagy port kavart az ankarai biztonsági főosztály több, az Ayhan Bora Kaplan bűnszervezettel való kapcsolattal vádolt rendőrtisztjének elbocsátása. Otthonukban házkutatást tartottak, hogy digitális anyagokat foglaljanak le. Devlet Bahceli, Recep Tayyip Erdogan török elnök egyik munkatársa, a Nacionalista Mozgalom Párt (MHP) vezetője azt mondta, hogy a kormány elleni összeesküvésről lehet szó, és hogy néhány rendőr felfüggesztése önmagában nem biztos, hogy elegendő. A politikus a parlamentben tartott pártértekezleten felszólalva arra figyelmeztetett, hogy megismétlődhet a 2016-os puccskísérlet.

„Erdogan elnök Bahçeli kijelentéseit követően éjszaka rendkívüli megbeszélést tartott az elnöki rezidencián Yılmaz Tuncı igazságügyi miniszterrel és a Nemzeti Hírszerző Szervezet vezetőjével, Ibrahim Kalınnal” – írja a lap.

Erdogan várhatóan szerdán a kormánypárt kibővített parlamenti ülésén szólal fel a témában.

A török hatóságok azzal vádolják Fethullah Gülen Egyesült Államokban élő szervezetét, amelyet FETÖ-nek (Fethullahista Terrorista Szervezet) neveznek, hogy köze volt a 2016 júliusi puccskísérlethez. Törökországban a felkelés után több mint 80 ezer embert tartóztattak le, és mintegy 150 ezer köztisztviselőt, köztük katonákat bocsátottak el vagy függesztettek fel. Maga Gülen elítélte a puccskísérletet, és tagadta az ellene felhozott vádakat.

Közben Ali Yerlikaya belügyminiszter szigorú figyelmeztetést adott ki az X közösségi média-platformon, ígéretet téve arra, hogy felszámolják a Recep Tayyip Erdogan elnök, a kormány és a politikusok megbuktatását célzó kísérleteket.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij megköszönte a háborús fegyvereket, majd belerúgott a Nyugatba

Kiemelt képen: Erdogan török elnök / Fotó: TRT

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük