KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Moszkva kész a békés rendezésre – Putyin-interjú kínai látogatása előtt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország átfogó, tartós és igazságos békerendezéssel akar véget vetni az ukrajnai konfliktusnak, s kész az érdemi párbeszédre a globális stabilitásról, és a megbízható biztonsági garanciákról – jelentette ki az orosz elnök csütörtökön kezdődő kínai látogatása előtt az Új Kína hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

Oroszország nem csak magának követel biztonságot, hanem az ukrajnai konfliktusban vele szembenálló felek biztonságát is kész szavatolni

– fűzte hozzá Putyin.

Oroszország első embere, aki kínai látogatással avatja fel ötödik elnöki mandátumának idegenben tett első állomását, sajnálattal állapította meg, hogy a Nyugat nem kész a kölcsönös tiszteleten, az egymás érdekeinek figyelembevételén alapuló, egyenjogú, őszinte párbeszédre, hanem saját akaratát akarja rákényszeríteni a világra, mindenkori érdekei szerint alakítható „szabályokkal” helyettesítve a nemzetközi jogrendet.

„A nyugati elit makacsul Oroszország “megbüntetésén”, elszigetelésén és gyengítésén dolgozik, pénzzel és fegyverrel látja el a kijevi hatóságokat. Csaknem 16 ezer egyoldalú illegitim szankciót vezetett be országunk ellen. Hazánk feldarabolásával fenyegetőzik. Törvénytelenül megpróbálja kisajátítani külföldi vagyonunkat, szemet huny a nácizmus újjáéledése és az Ukrajna által támogatott terrortámadások felett”

– jelentette ki.

Emlékeztetett arra, hogy 2022. április 15-én az ukrán küldöttséggel közösen megállapodás tervezetet dolgoztak ki a békéről, benne az Ukrajnának nyújtandó biztonsági garanciákról. Ezt a béketervet az ukrán küldöttség vezetője kézjegyével látta el.

„A nyugati államok arról győzködtek minket, hogy a megállapodás véglegesítéséhez eleget kell tennünk bizonyos feltételeknek, köztük annak, hogy vonjuk ki csapatainkat Kijevből. Mi ezt megtettük, de ők ahelyett, hogy aláírták volna a béke megállapodást, nyomban véget vetettek a béketárgyalásnak, mert nem a békekötés volt a céljuk, hanem Oroszország stratégiai legyőzése”

– idézte fel Putyin a történteket.

„Mi soha nem utasítottuk el a tárgyalást”

– szögezte le Putyin elnök.

Ez is érdekelheti:  Szlovák stílusú merényletre buzdított egy belga rádió műsorvezetője
Kétnapos pekingi látogatásán Vlagyimir Putyin orosz, és Hszi Csin-ping kínai elnök átfogó stratégiai megállapodást köt, minden eddiginél szorosabbra fűzi a két ország viszonyát a stratégia fogalomkörébe tartozó minden téren. Moszkvában különösen fontosnak tartják azt a négyszemközti, nem hivatalos beszélgetést, amelynek fő témája az ukrajnai konfliktus lesz

– jelentette a Magyar Békekör tudósítója.

 

Moszkva, 2024. május 15. szerda (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: archív / Vlagyimir Putyin orosz elnök interjút ad Dmitrij Kiszeljovnak, a Rosszija Szegodnya (RIA Novosztyi) hírügynökség főigazgatójának a moszkvai Kremlben 2024. március 12-én (Fotó: AFP/Gavriil Grigorov)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük