KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Több tucat EP-képviselő kéri levélben Orbánt, hogy álljon a történelem jó oldalára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Arra kérünk, hogy viselkedj valódi európaiként!” – írták a miniszterelnöknek.

Levelet írt az Európai Parlament negyvennégy képviselője Orbán Viktornak, írja a Szabad Európa. A négy legnagyobb uniós frakció – a kereszténydemokrata Európai Néppárt, a szociáldemokrata S&D, a liberális Renew Europe és a Zöldek – képviselői szerint a magyar miniszterelnöknek jobban számítanak a személyes politikai érdekei, mint az ukránok élete, és folyamatosan lassította a szankciós csomag elfogadását – ezzel megtörve az uniós egységet.

Holott a képviselők szerint a demokratikus világ egységes Ukrajna és az ukrán emberek támogatásában, kivéve Orbán Viktort és a magyar kormányt. Kiemelték, hogy Orbán a végsőkig kardoskodott azért, hogy mentesülhessen az olajembargó alól, így

Magyarország tovább finanszírozza majd az orosz hadsereg háborús bűneit”.

A képviselők szerint az Európai Unió a béke és az együttműködés egysége, ami minden válságból megerősödve jött ki. Szerintük a mostani háború is tovább erősíti majd az EU-t, a szövetség pedig támogatja Ukrajnát.

„Arra kérünk, hogy állj a történelem jó oldalára a magyar emberekkel együtt, akik egyértelműen szolidárisak Ukrajnával. Arra kérünk, hogy viselkedj valódi európaiként”

 

– írták Orbán Viktornak a képviselők, és arra kérték „a szovjet diktatúra okozta sebekből gyógyuló” Magyarország miniszterelnökét, őrizze meg az európai egységet.

Mandiner

Kiemelt kép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: