KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The Washington Post: Orbán Viktor az antidemokratikus akcióknak köszönhetően tudott hatalmon maradni

A lap szerint az EU akár több milliárd dollár értékű forrást is visszatarthat Magyarországtól.

Két nappal azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egymást követő negyedik ciklusát nyerte meg, az Európai Unió tisztségviselői kezdeményezték Magyarország felelősségre vonását a jogállamiság megsértése miatt, amellyel

akár több milliárd dollár értékű forrást visszatarthat

 – számolt be a The Washington Post.

 

„Orbán évek óta uniós forrásokból támogatja pártfogoltjait”

A lap azt írja: a feltételességi mechanizmus elindításával kapcsolatban Ursula von der Leyen korrupcióra hivatkozott, állítása szerint Orbán évek óta uniós forrásokból támogatja pártfogoltjait.

A források elvágásának folyamata teljes egészében 6-8 hónapig tarthat, valamint 27 tagállamból legalább 15-nek támogatnia kell.

Mostanáig Magyarország és Lengyelország közösen nézett szembe az EU kritikáival, azonban az utóbbi időben a lengyelek Brüsszelnek tett békítő gesztusai miatt részlegesen rehabilitálták, így a két szövetséges között megosztottság alakult ki, ráadásul a lengyel tisztségviselők nem voltak hajlandók Budapesten találkozni Magyarország háborúra adott visszafogott válasza miatt. Politikai elemzők szerint Orbán és pártja pontosan azoknak az antidemokratikus akcióknak köszönhetően tudott hatalmon maradni, amelyeket a brüsszeli tisztviselők és más európai vezetők kifogásoltak az évek során – olvasható a cikkben.

Mandiner

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük