KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The New York Times: Ismét nagy mennyiségű titkos dokumentum került napvilágra a neten

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több titkos amerikai nemzetbiztonsági akta jelent meg az interneten – jelentette a New York Times, megjegyezve, hogy az új dokumentumok „érzékeny” információkat tartalmaznak Ukrajnával, Kínával, a Közel-Kelettel és a terrorizmussal kapcsolatban.

Az adatok kiszivárogtatása mindössze egy nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok és a NATO ukrajnai háborús terveit bemutató „szigorúan titkos” dokumentumok is felkerültek a közösségi oldalakra.

Az új dokumentumcsomagot péntek délután fedezték fel a Twitteren és más platformokon, amit egy magas rangú amerikai hírszerzési tisztviselő „rémálomnak” minősített a nyugati biztonsági szolgálatok számára – írja a NYT. Bár a kiszivárogtatott adatok teljes nagyságát még nem határozták meg, és a fájlok hitelességét nem igazolták, az újság szerint a legutóbbi biztonsági incidens összesen „több mint 100 dokumentumot” tartalmazhat.

Az akták egy része az ukrajnai konfliktussal kapcsolatos hírszerzési információkat részletezi. Az egyik „szigorúan titkos” dokumentum egy amerikai helyzetértékelést mutat be Artyomovszk városáról (Bahmut), amely a hónapok óta tartó elkeseredett harcok után nagyrészt Moszkva ellenőrzése alá került.

Az új kiszivárogtatás azonban nem áll meg Ukrajnánál, hiszen számos más témát is érint, köztük „érzékeny információs anyagokat Kínáról, az indo-csendes-óceáni katonai színtérről, a Közel-Keletről és a terrorizmusról” – tette hozzá a NYT, amely szerint a jogsértés mértéke úgy tűnik, „váratlanul érte” a Fehér Házat .

A Pentagon csütörtökön közölte, hogy kivizsgálja az ügyet, míg az igazságügyi minisztérium később bejelentette saját, külön vizsgálatát. Azt mondta, hogy kapcsolatban áll a katonai tisztviselőkkel, de egyikük sem osztott meg további részleteket.

A hét eleji korábbi kiszivárogtatást követően a tisztviselők közölték, hogy dolgoznak az anyag eltávolításán az internetről, bár ezek az erőfeszítések egyelőre sikertelennek tűnnek, mivel a dokumentumok közül sok továbbra is elérhető a közösségi médiában.

A NYT által idézett egyik meg nem nevezett tisztviselő szerint a betörés forrásának meghatározása azzal kezdődik, hogy „azonosítják, kiknek volt hozzáférésük ezekhez az anyagokhoz”. A nemzetbiztonsági ügynökség munkatársai ” ideges kapkodásról” számoltak be, hogy megtalálják a kiszivárogtatót és amiatt aggódnak, hogy a héten nyilvánosságra hozott információk folyamatos szivárogtatása nem fog leállni az interneten.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: Daniel Berehulak/The New York Times

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “The New York Times: Ismét nagy mennyiségű titkos dokumentum került napvilágra a neten

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: