KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gyermekvédelmi törvény: ezek a tagállamok szállnak be a Magyarország elleni perbe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A gyermekvédelmi törvényt támadják az Európai Bíróság előtt, brüsszeli kezdeményezésre.

A csütörtöki határidőig 15 uniós tagország jelentette be, hogy részt vesz az Európai Bizottság (EB) oldalán a a melegek jogait sértő törvényi rendelkezések miatt Magyarország ellen indított európai perben – írta a Népszava információira hivatkozva a Mandiner.
A lap közölte, hogy utolsó jelentkezőként a német, valamint a francia kormány jelezte, hogy együtt csatlakozik az eljáráshoz.

„Láttuk a különböző sajtóhíreket. Számunkra egyértelmű: a magyar törvény sérti az uniós jogot, az alapvető jogokat és az uniós értékeket. Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé vittük, és most a Bíróságon múlik, hogy ítéletet hozzon. Az eljárás lépéseit nem kívánjuk kommentálni”

– válaszolta a lap megkeresésére az Európai Bizottság szóvivője.

A tagállamok közül Ausztria, Belgium, Görögország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Málta, Németország, Portugália, Spanyolország, Svédország, Szlovénia, valamint az Európai Parlament közölte hivatalosan, hogy az EB pozícióit kívánja erősíteni a perben. A lap azonban hozzátette, hogy csatlakozásuknak nincs sok jogi jelentősége. Jelképes jelentősége azonban annál inkább.

Kiemelt kép: Jaime Reina / AFP

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: