KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The Guardian: Nagy-Britannia cserbenhagyja az ukrán menekülteket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A brit kormány szégyenteljesen megszegte azt a Kijevnek tett ígéretét, hogy megsegíti az ukrán menekülteket – írta a The Guardian rovatvezetője, Keir Giles. 

„A kormány átadta az ukrán menekültek megsegítésének teendőit a helyi hatóságoknak és önkénteseknek. A kialakult helyzetben most összeomlással fenyeget ez az ellátási rendszer”

  • írta Giles.

A szerző meglátása szerint a legnagyobb hiba az, hogy a „Házak Ukrajnának” állami programot csupán hat hónapos időszakra tervezték és számolták ki annak költségeit.
Ez azt jelenti, hogy a kitűzött időszak végéhez érő családok részére hirtelen leállhat a szükséges támogatás, miközben semmilyen alternatíva nem biztosított”

– írta az újságíró.

Idén október közepén a hazájukat elhagyni kényszerült ukrán családok közel egyharmada közeledett az ellátási szerződések lejártához. Akiknek lejárt a szerződésük, azokkal az illetékesek azt közölték, hogy keressenek új szállást a helyi magánlakáspiacon.

Csakhogy az ügynökségek olyan bérbeadási biztosítékokat és hiteltörténeti adatokat kérnek, amivel csak a brit állampolgárok rendelkezhetnek. A másik lehetőség, amit kínálnak a britek az ukrán menekülteknek, hogy az anyák gyermekeikkel együtt nyilváníttassák magukat hajléktalanná, mert így szükséglakáshoz juthatnak. Ugyanakkor annak a költségei is sokkal magasabbak, mint az eddigi segélyezési rendszer volt.

 

Kiemelt kép: Ukrajna függetlenségének napi bemutatója a londoni Downing Street közelében, augusztus 24. – hat hónappal az orosz invázió után. Fénykép: Alastair Grant/AP 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Rendkívül kis hatóerejű atomfegyverek bevetését fontolgatja a Nyugat?

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük