KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Stoffán György: A „Nagy-Magyarországos” sál és az oláh kesergés

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor hatalmas bűnt követett el. Olyan sálat vett föl, amely Magyarországot ábrázolja. Nem Nagy-Magyarországot, ahogyan a sajtó ezt közreadta, hanem egyszerűen, Magyarországot. Az ezerévest, amelyet a nyugati agresszió feldarabolt ugyan, de attól ez az ország még létezik. Van!

Igaz, határok is vannak, de mit számít a határ, ha a szellem, az érzés, annak tarja, ami. Minden magyar számára pontosan az a térkép ábrázolja az ezer esztendős országot, amely azon a bizonyos sálon van. És az a sál mindent elmond. Múltat, jelent, és – nem habozom kimondani –, reményeim szerint a jövőt is. Nem lehet tudni mikor és hogyan, de Magyarország nem vész el akkor sem, ha a lakosságot nagyrészt kicserélik, ha temetőinket meggyalázzák, ha jogainkat elveszik… és ha megfeszülnek… akkor sem. Mert az örökké Magyarország marad, Mária országa, amelynek a képe ott volt azon a miniszterelnöki sálon, ott van a falakon, az otthonokban, a magyar szívekben, fejekben és lelkekben. Létezik, munkál, és amíg egy magyar él is a Földön, addig Magyarország, az a Magyarország marad, amelynek földjét ezer esztendőn át magyar vér áztatta, ahol őseink nyugosznak, ahol minden templom és iskola – csupasz falaival is –, minden mező, hegy és erdő hirdeti, hogy magyar földön járunk.

Igaz az oláhoknak „nem esik istenébe”, hogy a magyar miniszterelnök egy ilyen „irredenta, nacionalista, fasiszta” etc… sálat hord, mert az emlékezteti őket rövidke történelmük pünkösdi királyságára, ami még tart ugyan, de a történelem Ura bármikor változtathat rajta, s ők maguk is azon vannak, hogy ez a változás elkerülhetetlenül bekövetkezzék. A primitív, vad nacionalizmus százkét év után is dühöng néhány ostoba lelkében, s nem veszik észre, hogy ezzel a gyűlölettel és nacionalizmussal nem csak fenntartják a magyar ragaszkodást az ősi földhöz, de saját lelki világukat is mérgezik, s békés, évszázadok óta tartó együttélés minden lehetőségét igyekeznek elvágni magatartásukkal. A történelemhamisítás, a hazudozás, a rágalmak, a magyarság többször előforduló, és az oláhok által elkövetett tömeges irtása nem szerepel a történelmükben, mint az sem, hogy máig megalázzák és bántják a magyart, a székelyt.

Orbán Viktor sálja viszont, azért felháborító, mert a fizetett feljelentő nem tehet ellene semmit. Dan Tanasa most legfennebb idegrángást kaphat, Iohannescu elnök pedig tovább gyalázza a román állampolgárait, azaz a szülőföldjükön élő magyarokat, székelyeket. Ha pedig ezért büntetést kap, akkor azt úgyis visszavonatja. Szép ez az Unió, szép, a demokrácia!

Csak azt nem értem miért nem hordanak ők is hasonló történelmi sálat. Készítessenek egyet, amelyen olyan idős román térkép szerepel, mint amilyen idős térképet ábrázol a mi miniszterelnökünk sálja… Nekik kevesebb festék és kevesebb grafika kellene. Sőt! Elég, ha megáll a tervezéssel megbízott művész egy bukaresti pékség előtt és alaposan szemügyre vesz egy kiflit… Nem óriáskiflit, csak simát… És a jelzett történelmi Oláhországot ábrázoló térképpel ékesített sálat, minden nacionalista oláh kösse erősen a nyakára… vagy kérjen meg erre egy székelyt… hiszen itt a tél, szükség volna rá!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

A románok verik a nyálukat Orbán Viktor sálja miatt

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: