Tévedésből rossz oltást kaptak gyerekek Németországban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A koronavírus ellen Németországban több gyermeket véletlenül a korosztályuk számára még nem engedélyezett vakcinával oltottak be vasárnap – közölték helyi illetékesek.

Az észak-rajna-vesztfáliai Olpe körzet egyik oltóközpontjában több kiskorút a Moderna vakcinájával immunizáltak. A gyermekek számára eddig csak a Pfizer és a BioNTech közös oltóanyagát hagyták jóvá. Az érintett kiskorúak szüleit azonnal értesítették az esetről – közölte a körzet.

Az oltóközpont orvosigazgatójával folytatott beszélgetés során a szülőket arról tájékoztatták, hogy a Moderna vakcinájának gyermekek számára történő engedélyeztetése még folyamatban van az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA).

Az oltóközpontból való távozáskor a gyermekeknél nem észleltek rendellenességet.

A szülők kérésére az esetet jelentették a rendőrségnek. Az érintett gyermekek számát nem közölték. Okulva a hibájából, az oltóközpont felülvizsgálja az összes oltási eljárást. Ha további eseteket tapasztalnak, a szülőket tájékoztatják – közölték.

Az EMA novemberben engedélyezte a Pfizer és a BioNTech közös vakcinájának beadását 5 éves kortól. Ez volt az első védőoltás, amelyet 12 év alatti gyermekek számára elérhetővé tettek az Európai Unióban. A gyermekek a felnőttek adagjának csak egyharmadát kapják.

Forrás: MTI – Blikk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük