KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tényleg brit katonák vesznek részt az ukrajnai harcokban?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A német kancellár kikotyoghatott valamit, amit nem kellett volna.

Olaf Scholz német kancellár arról beszélt, hogy brit csapatok tevékenykednek az ukrajnai konfliktusban – írta a The Telegraph.

Magyarázatként arra, hogy Berlin miért nem szállít Kijevnek nagy hatótávolságú Taurus rakétákat, Scholz azt mondta, hogy ehhez a helyszínen lévő német katonai személyzetre lenne szükség, akik segítséget nyújtanak.

Amit a britek és a franciák a segítségnyújtás terén tesznek, azt Németország nem teheti meg”

– tette hozzá.

Scholz megjegyzését Tobias Ellwood, a brit alsóház védelmi bizottságának korábbi elnöke úgy kommentálta, hogy az „a hírszerzéssel való nyilvánvaló visszaélés, amelynek célja, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy Németország vonakodik felfegyverezni Ukrajnát saját nagy hatótávolságú rakétarendszerével”.

„A német katonák semmilyen ponton és semmilyen helyen nem lehetnek kapcsolatba azokkal a célpontokkal, amelyeket ez a rendszer elér” – hangsúlyozta Scholz, még akkor sem, ha német földről tevékenykednek – írta a DPA hírügynökség.

A német kancellár kijelentette, hogy

nem lenne túl felelősségteljes, ha országa megkockáztatná, hogy a háború egyik részesévé váljon.

„Az Egyesült Királyság közvetlen katonai szerepvállalása Ukrajnában soha nem volt titok, de azt most az ország egyik médiuma most nyíltan el is ismerte” közölte csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

„Általában véve nem titok, hogy a britek valóban különböző formában nyújtanak támogatást [Ukrajnának]. Embereket biztosítanak a helyszínen és hírszerzés információkat osztanak meg és így tovább és így tovább”

– mondta Peszkov. 

Vagyis valójában közvetlenül is részt vesznek ebben a konfliktusban”

– jelentette ki.

Eközben kedden a Financial Times egy névtelenül nyilatkozó magas rangú európai védelmi tisztviselőt idézett, aki szerint „mindenki tudja, hogy nyugati különleges erők vannak Ukrajnában – csak hivatalosan nem ismerik el”.

Ez is érdekelheti:  Ukrajna csapást mért a krími orosz parancsnokságra

Emmanuel Macron francia elnök a sajtónak nyilatkozva a Kijev támogatóinak hétfői párizsi csúcstalálkozóját követően megjegyezte, hogy „semmit sem zárhatunk ki”, utalva a nyugati katonák esetleges szárazföldi bevetésére.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azonban

sietett tisztázni, hogy „nem tervezik, hogy a NATO harci csapatokat vezényeljen Ukrajnába”.

Ezt követően Németország, Lengyelország, Csehország, Svédország és Finnország és Magyarország vezetői is hasonlóan kijelentették, hogy nem küldenének katonákat Ukrajnába.

Mandiner

Kiemelt kép: illusztráció / © Ben Birchall / POOL / AFP 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Tényleg brit katonák vesznek részt az ukrajnai harcokban?

  1. Balek módjára visszafogottan viselkednek az oroszok!
    Amint elkapták a donbaszi csapatok Mariupol körül az elsö néhány brit zsoldost és halálra itélték öket, a moszkvai adminisztráció szépen „elkobozta” a foglyokat és ilyen-olyan tárgyalások nyomán szabadon is engedték a bandát!

    Legalább 2 gazember később „segélyekkel” visszatért Ukrajnába.
    A balekség netovábbja hogy kemény tartás helyett (az elitéltek felakasztása) eleresztették öket mert a Fényes Nyugat azt A GYENGESÉG EGYÉRTELMÜ JELEKÉNT értelmezte.

    Ha viszont néhány zsoldost felkötnek, a többiek kétszer is meggondolják hogy érdemes-e folytatni a „kalandot ” vagy okosabb lesz olajra lépni, minél hamarabb?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük