KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Francia külügyminiszter: a franciák nem fognak meghalni Ukrajnáért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A francia hadsereg harci egységei nem fognak megjelenni Ukrajnában – jelentette ki a köztársasági külügyminiszter, Stephane Sejourne a France Inter rádióállomáson.

“A franciák nem fognak meghalni Ukrajnáért. Nem fogunk csapatokat küldeni harcolni, mert a kereteket meghatározták, nevezetesen, hogy megakadályozzuk Oroszország győzelmét anélkül, hogy háborút indítanánk Oroszország ellen. És ezen a kereten belül semmi sincs kizárva, amit az elnök mondott”

– mondta a külügyminiszter.

Így válaszolt egy rádióhallgató kérdésére, hogy Emmanuel Macron emlékszik-e arra, hogy

a franciák őt választották elnöknek, nem pedig Volodimir Zelenszkijt.

A hallgató hozzátette, hogy “senki sem akarja a gyermekeit halálba küldeni Ukrajnáért”.

A külügyminiszter szerint Párizs erőfeszítései a háború elkerülésére irányulnak, nem pedig a franciák elleni megszorítások fokozására.

Szakadás Európában

Múlt hétfőn mintegy tucatnyi európai vezető tartott megbeszélést Párizsban a kijevi rezsim támogatásáról. A találkozót követően Macron elmondta, hogy megvitatták a hadsereg Ukrajnába küldésének kérdését, de nem született konszenzus. Hozzátette, hogy Franciaország mindent megtesz annak érdekében, hogy Oroszország “ne nyerje meg ezt a háborút”.

Másnap a találkozó résztvevői vagy képviselőik nyilatkozatokat adtak ki, amelyek szerint szó sem volt arról, hogy katonákat küldjenek Kijev segítségére.

Mint a Politico írta, Macron szavai figyelmeztetésnek szánták a Kreml felé, de valójában megmutatták a “Nyugat összes hasadását és repedését”, és pánikhangulatról tettek tanúbizonyságot.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő azt mondta, hogy a Kreml figyelemmel kísérte az európai katonák Ukrajnába küldéséről szóló vitát. Hangsúlyozta, hogy egy ilyen fejlemény elkerülhetetlenné tenné a NATO és Oroszország közötti közvetlen katonai összecsapást.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Stéphane Séjourné francia külügyminiszter. © Fred Dugit/Le Parisien/PhotoPQR/MaxPPP 

Ez is érdekelheti:  Ezen múlik, hogy kitör-e a harmadik világháború

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Francia külügyminiszter: a franciák nem fognak meghalni Ukrajnáért

  1. “megakadályozzuk Oroszország győzelmét anélkül, hogy háborút indítanánk Oroszország ellen”
    Az idióta békazabáló azt képzeli hogy mezitlábas hegylakó törzsek ellen küzdenek mint Alériában? De még ott is szétrugták a benszülöttek a francia ülepeket, és azok pánikszerűen menekültek el amint kezdtek a szovjet megjelenni az algíri felkelőknél!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük