KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Telefonon egyeztetett a kínai és az orosz elnök

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hszi Csin-ping kínai államfő június 15-én telefonon tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A beszélgetés során Hszi Csin-ping rámutatott, hogy a bonyolult globális helyzet ellenére a kínai-orosz gazdasági és kereskedelmi együttműködés idén is jó fejlődési tendenciát követett. Kiemelte, a nemrégiben megnyitott Heihe-Blagovisenszk autópálya új lehetőséget teremtett a két ország közötti összeköttetésben. Kína kész a jövőben elmélyíteni az együttműködést Oroszországgal a szuverenitást, a biztonságot érintő, valamint más kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdésekben.

Hszi Csin-ping beszélt arról is, hogy Kína és Oroszország folyamatosan törekszik a kétoldalú gyakorlati együttműködésre az ENSZ-szel, a BRICS országokkal, a Sanghaji Együttműködési Szervezettel és más fontos nemzetközi és regionális szervezetekkel.

Vlagyimir Putyin emlékeztetett, hogy Hszi Csin-ping államfő vezetésével Kína kimagasló eredményeket ért el, s ezzel kapcsolatban Oroszország elismerését fejezte ki Kínának. Utalt rá, idén az orosz-kínai gyakorlati együttműködés folyamatosan bővült. Oroszország támogatja a Kína által felvetett globális biztonsági javaslatot, és ellenzi, hogy bármely ország Hszincsiang, Hongkong, Tajvan és más kérdések ürügyét felhasználva beavatkozzon Kína belügyeibe. Putyin hozzátette, Oroszország kész megerősíteni a többoldalú együttműködést Kínával konstruktív szerepet vállalva egy igazságosabb és ésszerűbb nemzetközi rendszer létrehozásában.

A megbeszélés során a két államfő eszmecserét folytatott az ukrán kérdésről is. Hszi Csin-ping leszögezte, hogy Kína független álláspontot képvisel az ukrán kérdéssel kapcsolatban. Kína úgy véli, hogy a különböző feleknek elő kell mozdítaniuk az ukrán válság megoldását, amiben Kína továbbra is szerepet vállal.

Ez is érdekelheti:  Putyin: Ukrajna nekünk élet-halál kérdése

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük