KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Teherán óva inti az Egyesült Államokat egy háború kirobbantásától

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Newsweek beszámolója szerint iráni diplomaták arra figyelmeztettek, hogy egy országuk elleni amerikai katonai akció nyílt háború kitörésének a kockázatával jár. Közben olyan találgatások merültek fel a minap történt iráni katonai gyárral szembeni dróntámadással kapcsolatban, hogy ahhoz köze lehetett Washingtonnak.

„A katonai eszközök használata bármilyen szinten azt jelenti, hogy az Egyesült Államok belép a háborúba”

– mondta Teherán állandó ENSZ-képviselete a Newsweek-nek hétfőn.

A közlemény szerint Irán jelenleg „nem tartja valószínűnek”ezt a lehetőséget, ugyanakkor amennyiben „az Egyesült Államok azzal számol, hogy háborút indít”, annak következményei az egész világra és Washingtonra nézve is súlyosak lennének.

Mint ismert, szombat este az iráni védelmi minisztérium egyik létesítménye ellen intéztek dróntámadást Iszfahán városában. Számos hírügynökség, köztük a Wall Street Journal és a Jerusalem Post is arról számolt be, hogy Izrael indította a drónokat Irán határain belülről. A támadásban állítólag három kisméretű drón vettettek be, amelyek robbanótölteteket szállítottak. Korábban az Al-Arabya hírcsatorna amerika részvételét feltételezte a dróncsapásokkal kapcsolatban.

Izrael jellemzően sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az esettel kapcsolatban felmerülő vélekedéseket.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: A USS Abraham Lincoln repülőgép-hordozó a Hormuzi-szorosban. © Stephanie Contreras / US Navy a Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: