KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tarol a korrupció a DK-s vezetésű Újbudán

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Sajtótájékoztatót tartott tegnap Novák Előd, a MI Hazánk alelnöke. Az újbudai önkormányzati képviselő arról az elburjánzott korrupcióról számolt be, amely a DK fővárosának is minősíthető újbudai önkormányzatban zajlik, és ami miatt a szükséges feljelentést már meg is tette a Mi Hazánk Mozgalom.

Novák Előd

Novák Előd kitért arra, hogy miután a politikusbűnöző Czeglédy Csaba tízmilliós nagyságrendű megbízatást kapott, a helyi MSZP elnökség tagja által vezetett Ázsia Boltból vásároltak több mint 13 millió forintért, túlárazottan termékeket az önkormányzat drágán árult élelmiszercsomagjába. A csomagban található 16 termékből csak 2 magyar, még a kenyér és a tej is külföldi. Nem csoda, hogy az önkormányzat nyakán maradt a rengeteg egészségtelen, selejtes áru. 3 ezer csomagot készítettek, 5300 forintért árultán, amiből 43 darabot tudtak eladni – tájékoztatott Novák Előd.

Nézzük a részleteket!

A veszélyhelyzeti korrupcióra a DK alpolgármesterének, Bakai-Nagy Zitának a nyomására került sor, ő utasította az önkormányzat üzemeltető cégének vezetőjét, hogy versenyeztetés helyett kifejezetten az MSZP helyi elnökségi tagja és 2019-es képviselőjelöltje, Baráz András által vezetett, nem is újbudai Ázsia Boltból vásárolják a túlárazott termékeket. Novák Előd kérdése nyomán ezt az önkormányzati cégvezető jegyzőkönyvbe foglalva árulta el. Tehát Gyurcsányék képesek a veszélyhelyzetben is megragadni a korrupciós lehetőséget az ország ötödik legnagyobb önkormányzatában, mely a DK fővárosának, illetve aranytojást tojó tyúkjának is tekinthető.

A lakosoknak 5300 forintért árult, silány minőségű egységcsomagot egy felháborodott állampolgár vitte a Mi Hazánk önkormányzati képviselőjének. Ha nem volna elég a 13 milliós termékvásárlás, 381 ezer Ft-ot szállítási díjként is kifizettek, illetve a 9 ezer reklámzacskóért 405 ezer forintot sem szégyelltek kiszámlázni. Normális esetben ilyen nagy tételekre mennyiségi kedvezményt adnak, de még anélkül is bármely áruházban olcsóbban lehet megvenni ezeket a termékeket – jegyezte meg Novák.

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij: Oroszországnak kémei vannak a legfelsőbb ukrán katonai vezetésben

A 6000 liter túlárazottan megvásárolt tejből 161 dobozt selejtezni kellett, a kárt nem térítette meg a bolt, illetve a szállító. A tejhez hasonlóan külföldi termék az a kenyér, melyből szintén 6000-t vásároltak 480 forintos horroráron – kb. 200 forintért kapható ilyen a boltokban. 1 kg-osnak számlázták, valójában csak 750 gramm. Immár 4 hónapja lejárt a szavatossága, de ugyanolyan puha, képzelhetjük, miből készült… Kenhető rá ún. „Különleges marhavagdalt” Csehországból, hústartalma a 35%-ot sem éri el. A rizst tonnaszámra kilogrammonként 565 forintért (tehát a piaci árhoz képest kb. 200 forintos felárral) számlázta az önkormányzatnak az MSZP-s cég, a cukrot kilogrammonként 300 forintért – ilyen drágán sehol nem kapható. Vettek még 9000 vietnámi levesport és hasonló egészségtelen élelmiszereket is, hogy aztán a bajba jutott embereknek 5300 forintért árulják, persze a kutyának se kellettek az Ázsia boltjuk által forgalmazott termékek, ezért maradt az önkormányzat nyakán a 3 ezer csomagból 2957. Így működik a veszélyhelyzeti korrupció a DK fellegvárában, ami miatt a Mi Hazánk ma feljelentést tett – zárta sajtótájékoztatóját Novák Előd.

Mi Hazánk Mozgalom

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük