Talán megkapja Hazánk azokat az uniós pénzeket, amelyek jogszerűen is járnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hozzátesszük, hogy talán. Ugyanis az Európai Unió háttérhatalmat kiszolgáló bürokratáinak és kilóra megvásárolt vezető politikusainak teljesen más a céljuk. Johannes Hahn költségvetési biztos közösségi oldalán tett bejelentésével kapcsolatban a Mandiner így ír:

November 19-ig adott időt Brüsszel a magyar kormánynak, hogy megússza az EU-s pénzek harmadának befagyasztását.

Az Európai Bizottság javasolta a büntetést, de közben időt adtak a magyar kormánynak, hogy elkerülhesse az EU-s pénzek elvonását – derült az uniós biztos Twitter-oldalán közzétett tájékoztatásból.

Johannes Hahn költségvetési biztos a döntés vasárnap délelőtti bejelentésekor azt mondta, hogy a magyar igazságszolgáltatási, ügyészségi és közbeszerzési rendszer problémás, de

a magyar kormány nagyon fontos reformintézkedéseket, 17 új törvény meghozását ajánlotta fel.

Ha nem sikerül megállapodni, akkor a Bizottság három magyar operatív program 65 százalékának elvonását fogja javasolni, ez összesen 7,5 milliárd euró veszteséget jelentene – közölte.

Fürjes Balázs a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Facebook posztját így kezdi:

Magyarország megkapja, ami megilleti!

Szerinte hazánk jól képviselte a nemzeti érdekeket és Brüsszelben a józanság is felülkerekedik és hazánk megkapja az uniós forrásokat. Hozzátette, hogy ehhez pusztán az kell, hogy teljesítsük saját, tárgyalások alapján önként tett vállalásainkat.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt, hogy a kormány együttműködik az Európai Bizottsággal és a testülettel folytatott egyeztetések után hétfőn benyújtja a jogszabály-módosítások első csomagját az Országgyűlésnek. A miniszter szerint a csomag olyan törvénymódosításokat tartalmaz majd, amelyek a bizottság számára is transzparensebbé teszik a közbeszerzési eljárásokat, és módosítják az összeférhetetlenségi szabályokat is.

Mandiner / MTI / Facebook

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük