KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szlovákia: Heger lemond, jön a Čaputová által kinevezett hivatalnokkormány

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Eduard Heger miniszterelnök bejelentette, hogy lemond, és visszaadja a köztársasági elnök megbízatását a miniszterelnöki tisztség ellátására.

Azt állítja, hogy más lehetőségeket is kínált neki, de Zuzana Čaputová elutasította azokat.

Az első ajánlata az volt, hogy az elnök saját jelöltjeit ültesse a megüresedett miniszteri posztokba. A második ajánlata az volt, hogy a kormányt már ne ő vezesse, de azoknak a tárcáknak az élén, amelyek a helyreállítási tervet, az igazságszolgáltatást és az ukrajnai segélyezést biztosítják, maradjanak meg a jelenlegi emberek. Közülük egyet sem fogadott el az államfő.

 „Ezért döntöttem úgy, hogy a megbízásom visszavonását fogom kérni”  

– nyilatkozta Heger.

Hozzátette:

mérlegelve a politikai valóságot és azt, hogy mi a legjobb az állampolgároknak, úgy döntött, hogy   „a konfliktusok által traumatizált Szlovákia nem érdemli meg, hogy a politikai válság még egy nappal tovább folytatódjon”.  

Most Čaputován van a sor, aki 15.00 órakor találkozik a megbízott miniszterelnökkel az elnöki palotában. Ha úgy dönt, hogy visszaveszi Heger megbízatását, Hegerrel együtt az egész kormány befejezi pályafutását. Ezt követően az elnöknek másra kell bíznia az új kabinet megalakítását, aki Szlovákiát előrehozott választásokig vezeti.

Körkép.sk

Kiemelt kép: TASR

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: